Jutgen un agent dels Mossos d'Esquadra acusat de corrupció de menors a través d'Internet

El fiscal sosté que l'acusat feia propostes sexuals a estudiants de Santa Coloma de Farners mitjançant el Messenger

Els fets, que avui han arribat a judici al Penal 3 de Girona, van tenir lloc ara fa cinc anys. Aleshores, aquest agent dels Mossos d'Esquadra presidia l'associació 'Psicojove', que oferia assessorament psicològic als nois a través del correu electrònic i el Messenger. Per donar-se a conèixer, els membres de l'entitat anaven a fer xerrades entre els estudiants d'institut.


El 7 de febrer del 2005 l'acusat va anar a l'IES de Santa Coloma de Farners, on va explicar els objectius de l'entitat a alumnes de segon d'ESO. L'agent també va donar als joves l'adreça de Messenger mitjançant la qual es podrien connectar amb la xarxa de 'Psicojove'.

Però, segons sosté el fiscal, l'acusat va aprofitar que quatre joves d'entre 14 i 15 anys es van connectar al Messenger per fer-los proposicions obscenes. Entre d'altres, l'agent els deia que es recordava d'elles perquè eren molt guapes o portaven pírcings, i després els proposava d'anar-les a buscar a l'institut o fotografiar-les en roba interior a través de la webcam.

Fins i tot, en un dels casos l'acusat hauria proposat a una de les estudiants mantenir relacions sexuals amb ell. Segons sosté el fiscal, li hauria dit 'que li menjaria la llengua' o que es volia 'enrotllar' amb ella 'i fer-li provar coses noves'.

De fet, aquest matí a les portes del judici, algunes de les joves han explicat en què consistien aquestes proposicions. Les estudiants han explicat que l'agent dels Mossos d'Esquadra els hi deia que podrien ser 'models' publicitàries, i que després aprofitava per demanar-los de 'quedar' amb elles o per dir-los que li enviessin 'fotografies en roba interior'.

Quatre denúncies per corrupció

En total, són quatre les estudiants que han denunciat el policia per corrupció de menors. Aquests, però, no són els únics càrrecs als quals s'ha d'enfrontar l'agent dels Mossos d'Esquadra. I és que el fiscal també li imputa un delicte d'extorsió per haver fet xantatge a una dona a través del Messenger.

Segons l'acusació pública, el policia xatejava amb la dona amb l'objectiu d'animar-la. El fiscal indica, però, que aquestes converses van derivar en relacions sexuals a través de la xarxa. Al juliol del 2005, l'acusat li hauria fet xantatge, demanant-li 6.000 euros sota l'amenaça de publicar fotografies on apareixia nua per Internet. D'aquests, la víctima li n'hauria arribat a ingressar 1.000.

Durant el judici, el processat, Antoni J.A., ha negat els càrrecs que se li imputen i ha dit que tot el que s'havia denunciat era fals. El seu advocat, Carles Monguilod, ha explicat que, al seu entendre, les acusacions de corrupció no tenen raó de ser.

'La corrupció de menors exigeix uns actes de perversitat sexual que afectin el desenvolupament psicològic, i aquí en cap cas s'ha acreditat que fos així', ha declarat Carles Monguilod. I ha afegit: 'L'única cosa que hi va haver, com a molt, serien propostes de seducció però que no tindrien transcendència penal'.

Al final del judici, el fiscal ha demanat una pena de set anys de presó per a l'agent dels Mossos d'Esquadra (quatre per corrupció de menors amb l'agreujant d'abús de superioritat, i tres més per extorsió). La defensa, per la seva banda, ha demanat l'absolució per al seu client.