Pagans diu que la primera mesura del Pla d'Usos de la Devesa serà tancar-la al trànsit de vehicles

L'alcaldessa de Girona es marca com a següents prioritats renovar l'enllumenat i el mobiliari urbà

El ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar el passat 14 de desembre de manera definitiva el Pla d'Usos de la Devesa. Aquest document regula què es pot fer al parc, quines ocupacions es permeten, quins usos estan autoritzats i també un règim sancionador per qui no compleixi els requisits de la norma.


Entre les novetats, el Pla d'Usos obre la porta a la instal·lació d'un petit bar-restaurant, un espai per a activitats culturals i també la ubicació d'un pavelló de dimensions més reduïdes del que volia fer el PSC i que la comissió de Patrimoni va tombar. Es mantenen com a activitats al parc les fires i les barraques de Sant Narcís, el mercat setmanal i les Carpes, malgrat el pla marca algunes modificacions pel que a a les ocupacions d'aquestes activitats.

El document també vol millorar els passejos interiors del parc, lligar millor els accessos des de diferent punts de la ciutat, delimita l'ocupació de Fira Girona i preveu la renovació del mobiliari urbà i l'enllumenat.

Un mes després de l'aprovació definitiva del pla, l'àrea de Medi Natural treballa per elaborar projectes que materialitzin els acords del pla. L'alcaldessa de la ciutat, Anna Pagans, ha afirmat que la primera cosa que es farà serà tancar el parc amb unes noves barreres que no permetin l'entrada en vehicle a la Devesa. Pagans ha explicat que hi ha zones on sí està autoritzat estacionar però que calen proteccions noves per tal d'evitar que els cotxes entrin al parc. Aquest seria el primer objectiu que el consistori vol assolir després de l'aprovació del document.

A aquesta actuació li seguirien la renovació del mobiliari urbà i un nou projecte d'il·luminació. Pagans ha explicat que Medi Ambient treballa també en aquesta matèria i que també s'ha marcat com a prioritat delimitar l'ocupació que pot tenir, si ho necessita, Fira de Girona.