Denuncien mancances de seguretat a les garjoles i al vestíbul de la comissaria de Vistalegre

Reclama a la Generalitat que actuï

El sindicat policial SAP-FEPOL reclama al Departament d'Interior que solucioni amb urgència "les deficiències" que té la comissaria de Vistalegre de Girona. Sobretot, incideix en dues zones: el vestíbul i l'àrea de custòdia de detinguts (on hi ha els calabossos).

El sindicat recorda que les "mancances de seguretat" s'arrosseguen des de fa temps. Diu que, al maig del 2017, el SAP-FEPOL ja va fer un primer informe on les posava en relleu, juntament amb tot "un seguit d'incompliments de normatives laborals". I que, al juliol de l'any passat, aquest informe es va traduir en una denúncia davant del Síndic de Greuges.

"I és aquí on s'agreuja el cas, perquè a la seva resposta, el mateix Síndic va posar de manifest tots els extrems denunciats i va requerir l'Administració perquè solucionés els aspectes de seguretat i cura dels detinguts", concreta el comunicat. El SAP-FEPOL critica, però, que d'ençà del novembre – quan es va conèixer la resolució- i fins ara, "no s'ha fet cap mena d'actuació que millori la situació".

El sindicat critica que l'àrea de custòdia de detinguts no té prou ventilació, i que els calabossos es troben en "condicions deficients". I assegura que aquestes mancances, "que generen una gran inseguretat tant pels agents com pels detinguts", s'han de solucionar de "manera immediata".

Pel què fa al vestíbul, el SAP-FEPOL recorda que Catalunya es troba "en nivell 4 d'alerta antiterrorista" i exigeix que, com també va demanar el Síndic, els agents que es troben a la zona de porta disposin "de mampares i altres mesures de protecció". Actualment, s'estan darrere d'un taulell.

"Res de res"

El sindicat critica que, fins ara, el Departament d'Interior no hagi fet "res de res". Explica que, a més de les denúncies al Síndic, també n'ha adreçades a la Inspecció de Treball i ha fet requeriments a la Subdirecció General de la Policia, "denunciant la manca i el mal estat del material" que hi ha a la comissaria de Vistalegre.

"Davant la inactivitat de l'Administració, la nostra organització no es cansarà de reivindicar aquestes millores i fer un pas més en la lluita per millorar unes condicions de treball indignes", subratlla el SAP-FEPOL. I aquí, el sindicat recorda que, abans que es reconvertís en comissaria, l'edifici de Vistalegre havia estat una fàbrica tèxtil.

"A dia d'avui, passats més de trenta anys i a tocar dels quaranta, se segueixen fent les tasques policials al mateix lloc, a la mateixa fàbrica, sense pràcticament haver-se fet cap tipus de renovació o actualització més", diu el SAP-FEPOL. I conclou: "Malgrat ser un edifici policial, malgrat estar en funcionament les 24 hores del dia, dels 365 dies l'any, amb l'evident desgast i afectació que això suposa, no s'ha fet cap intervenció més".