Els ecologistes de Cadaqués envien un burofax als promotors de Sa Guarda perquè no facin les obres

Ho han enviat a Custo, promotor de l'hotel de luxe i propietari de part dels terrenys

El polèmic projecte preveu la construcció de 104 habitatges i un hotel de luxe en uns terrenys de 14.000 metres quadrats, 4.000 dels quals seran per a l'establiment hoteler. Els promotors, agrupats en una Junta de Compensació, tenen permís per urbanitzar l'espai des del 2013 però, fins ara, només havien obert alguns camins. El crit d'alerta va saltar fa uns dies quan van començar els treballs de senyalització de vials, de topografia i de desbrossament.

La Plataforma SOS Costa Brava, a la qual s'ha adherit l'entitat, van anunciar dilluns que han demanat a l'Ajuntament que revisi la llicència concedida i a Urbanisme, que faci el mateix amb el Pla Parcial que preveu la urbanització per aconseguir aturar-ho d'ofici. Els ecologistes asseguren que el permís és nul de ple dret perquè incompleix, entre d'altres, la Llei d'Urbanisme, que no permet construir en pendents superiors al 20%. Tampoc veuen coherent que la moratòria de la Generalitat inclogui el sector i, en canvi, se'ls permeti urbanitzar.

Davant d'imminent inici de les obres, els Amics de la Natura han enviat tres burofax d'urgència. Dos als arquitectes que intervindran a la direcció d'obres i a l'empresa que ha d'executar els treballs.

El tercer l'han fet arribar al "president de la Junta de Compensació, el Sr. Custo Dalmau, com a màxim responsable de la promoció que es vol fer". A l'escrit, alertes de possibles "responsabilitats civils i penals per forçar l'incompliment de la moratòria urbanística". "A l'acord de la Generalitat queda ben clar que s'inclou aquesta urbanització com a sector de més de 50% de la seva superfície amb pendents superiors al 20%, tant si tenen el planejament aprovat –com és aquest cas- com si està en tràmit", insisteixen.

Per tot plegat, els demanen que "s'abstinguin d'iniciar qualsevol moviment de terres, tala d'arbrat i destrucció de parets de pedra seca protegides per la UNESCO i es respecti la totalitat del sector".