Localitzen sans i estalvis els quatre excursionistes de Cassà de la selva

Els bombers els han trobat a dos quarts de dotze del migdia després de passar la nit a una cova

  • Aquest és el trajecte habitual de la ruta entre Sadernes i Puig de Bassegoda © Wikiloc
    Aquest és el trajecte habitual de la ruta entre Sadernes i Puig de Bassegoda © Wikiloc
  • Muntanya de Bassegoda © Wikipedia
    Muntanya de Bassegoda © Wikipedia

(Última actualització 15:59h 10/01/11)

Els Bombers han trobat sans i estalvis els quatre excursionistes de Cassà de la Selva que ahir es van perdre realitzant una ruta pel Puig de Bassegoda. Els tres homes i la dona, d'uns 30 anys, estaven tornant a peu a buscar el seu vehicle quan s'han trobat amb l'equip de rescat. Tots ells es van perdre ahir degut a la densa boira i van decidir passar la nit a l'interior d'una cova. L'alerta sobre la desaparició la va donar un dels familiars a tres quarts de 10 de la nit. L'equip de rescat composat per vuit unitats terrestres i un helicòpter de Bomberes juntament amb dues dotacions de Mossos d'Esquadra han desplaçat els excursionistes fins l'aparcament del càmping Masia de Sadernes, on ahir a la nit ja es va localitzar el seu vehicle. Un equip mèdic s'ha desplaçat fins a Sadernes on han aplicat una revisió mèdica per verificar el seu bon estat de salut.

Una ruta habitual

El tram que comprèn Sadernes i el Puig de Bassegoda és una de les rutes de senderisme més habituals qualificada de tenir una dificultat moderada. La ruta de 18,78 km també passa per Sant Aniol i el Salt de la Núvia, es pot completar en 7 hores. Només un dels excursionistes l'havia efectuat l'estiu passat segons ha afirmat un dels familiars.

'Patíem perquè no podíem avisar que estàvem bé'

La Paula, l'Edu, en Jon i l'Albert van començar a pujar al Puig de Bassegoda a les set del matí i a les dues de la tarda del diumenge ja emprenien el camí de tornada. Ara bé, segons ha relatat la Paula, en baixar van agafar el camí en direcció a Albanyà enlloc de cap a Sadernes i va començar a ploure 'a bots i barrals'. 'Portàvem 20 quilòmetres caminats i se'ns va fer fosc sense arribar enlloc i per això vam decidir aturar-nos', ha relatat la Paula que ha dit que no han passat por i que duien 'de tot' per menjar i estar abrigats. 'Només patíem pels nostres familiars perquè no els podíem avisar que estàvem bé i que tornaríem l'endemà', ha manifestat la jove excursionista.

El cap de la unitat GRAE dels voluntaris de Camprodon, Francesc Carola, ha explicat que les temperatures aquesta passada nit no han estat baixes i això ha facilitat que els joves hagin passat bona nit malgrat estar enmig de la muntanya. 'Si això hagués passat 15 dies enrere ho haurien passat pitjor', ha manifestat Carola que ha indicat que els joves han sabut tornar perfectament pel seu propi peu un cop s'ha fet de dia però que ahir, a causa de la boira, s'havien despistat.

Els Bombers de la Generalitat han estat des de les deu de la nit de diumenge i fins aquest matí buscant els quatre joves de manera ininterrompuda. Durant la nit, quatre efectius dels GRAE de Cerdanyola i Olot han fet recerca a peu dels joves i, amb la llum del dia, les tasques s'han intensificat amb la incorporació d'un helicòpter i nou vehicles terrestres de Bombers més. En total, 24 persones han participat en la recerca dels joves, que ha durat més de 13 hores.