Més de 100.000 esquiadors omplen les pistes del Pirineu gironí durant les festes de Nadal

La bona meteorologia ha permès que quasi totes les estacions hagin incrementat el nombre de visitants respecte l'any passat

Les quatre estacions d'esquí del Pirineu gironí tanquen la temporada de Nadal amb un balanç molt positiu. I és que durant les festes nadalenques més de 100.000 esquiadors han omplert les pistes de Masella, la Molina, Vallter 2000 i Vall de Núria. El bon temps i les condicions de la neu, amb gruixos de 25 a 55 centímetres, han propiciat que la gent hagi pujat a la muntanya a gaudir de la neu.


Masella i la Molina: una puja i l'altra baixa

Masella és l'estació gironina que més visitants ha rebut amb una xifra total de 64.500 esquiadors. Segons ha explicat la directora comercial de l'estació, Maite Martí, la mitjana diària s'ha situat en els 6.500 visitants amb puntes de fins a 8.500 esquiadors. Aquestes xifres han suposat un increment d'un 12% respecte de l'any passat. Martí relaciona aquestes dades amb el fet que l'estació tenia oberts tots els remuntadors i quasi 50 quilòmetres esquiables dels 72 que conformen Masella. 'L'esquiador ha respost al que l'estació oferia', ha explicat Martí.

A més, la directora comercial de l'estació de la Cerdanya, ha explicat que la meteorologia 'benigna' ha facilitat que els visitants decidissin anar a esquiar ja que les temperatures eren baixes però no excessives. Els gruixos de neu a Masella s'han situat durant aquestes festes entre els 22 centímetres i els 55 de neu pols. 'Estem molt contents amb aquesta temporada nadalenca', ha sentenciat Martí.

La Molina, en canvi, tot i haver rebut 35.000 visitants, ha disminuït un 10% el nombre d'esquiadors en comparació a l'any passat durant les mateixes dates. La responsable de l'àrea de comunicació de l'estació, Marta Viver, ha explicat que tot i el descens estan satisfets del balanç perquè han pogut obrir el 75% dels remuntadors, dotze dels setze que hi ha en total, tot i que només s'ha pogut esquiar per 30 quilòmetres dels 61 que són esquiables.

Les estacions ripolleses estan 'prou' satisfetes amb el balanç

Les estacions d'esquí del Ripollès, Vallter 2000 i Vall de Núria tanquen les festes de Nadal amb un balanç positiu, ja que totes dues han incrementat el nombre d'esquiadors en relació a la temporada passada per aquestes dates. En el cas de Vallter 2000, el seu director, Enric Serra, ha destacat estar 'prou' satisfet per la rebuda de visitants durant les festes de Nadal. 'Tot i que no ha estat un èxit total estem contents perquè hi ha hagut una bona ocupació', ha explicat Serra, ja que unes 14.800 persones han passat per l'estació. Serra ha relatat que des de l'inici de la temporada d'esquí, Vallter 2000 ha rebut prop de 30.000 visitants, cosa que significa que la meitat d'esquiadors hi han estat durant les festes de Nadal.

El director de l'estació ripollesa ha assegurat que les xifres han augmentat respecte de l'any passat perquè la temporada 2009-2010 es va engegar més tard, passat el pont de la Puríssima. A més, ha dit que els dies nadalencs de l'any passat van ser més fluixos que els d'enguany. L'estació ha comptat amb 8,5 quilòmetres esquiables dels 19 amb els que compta Vallter i amb la meitat dels remuntadors oberts. Els gruixos de neu, segons Serra, s'han situat entre els 25 i els 40 centímetres.

L'altra estació del Ripollès, Vall de Núria, ha registrat un total de 6.600 esquiadors, un increment del 7,5% respecte de l'any passat. La responsable de l'àrea de comunicació, Ruth Bover, n'ha fet una valoració 'molt positiva' ja que s'han obert pràcticament tots els quilòmetres esquiables, 6,6 de 7 que n'hi ha, i també els quatre remuntadors de l'estació. La bona meteorologia i els bons gruixos de neu, d'entre 40 i 50 centímetres, també han ajudat a què el balanç sigui positiu, segons Bover.