Els Reis Mags 'acròbates' ja han arribat a Girona

S'han despenjat en tirolina des de la muralla i el balcó de l'Ajuntament

  • Un patge reial amb un nen esperant Ses Majestats © ACN
    Un patge reial amb un nen esperant Ses Majestats © ACN
  • Els tres Reis d'Orient a Girona © ACN
    Els tres Reis d'Orient a Girona © ACN
  • Uns patge baixant en tirolina © ACN
    Uns patge baixant en tirolina © ACN
  • Els patges s'han despenjat en tirolina des dels balcons de la ciutat © ACN
    Els patges s'han despenjat en tirolina des dels balcons de la ciutat © ACN

La cavalcada dels Reis a la capital gironina presenta aquest dimecres una novetat destacada. Durant el recorregut, uns escaladors reials s'han llençat amb tirolina des d'un extrem de la muralla, situat darrere dels Jardins de la Infància, per arribar just al costat de la passera del pont d'Alferes Huarte, a l'altra banda del riu. Ho han fet carregats de regals i sota la mirada atònita dels més petits.

Més tard, tornaran a repetir l'acció a la plaça del Vi on s'enfilaran fins a dalt d'un balcó, amb l'ajut de la tirolina, per ensenyar als menuts com s'ho fan per portar els presents als pisos més alts. Els Reis hauran repetit el tradicional recorregut, acompanyats per una comparsa formada per 320 persones. Aquest any tampoc s'han oblidat dels caramels i han repartit més de mitja tona de llaminadures aptes per a celíacs durant tot el recorregut.


La Cavalcada de Barcelona, l'espectacle de carrer més gran de la ciutat

El dia esperat ja és aquí i els Reis Mags d'Orient han arribat per mar a la ciutat de Barcelona on han estat rebuts pel patge Gregori i la patge Estel. Per tal de fer una mica més àgil el llarg viatge des d'Orient, Ses Majestats han vingut a bord d'un dels velers més ràpids del món, l'Imoca, que sol participar a la Barcelona World Race. Tot seguit, s'han embarcat al pailebot Santa Eulàlia fins arribar al Moll de la Fusta.

Un cop a terra ferma, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha rebut Melcior, Gaspar i Baltasar a qui ha lliurat el pa i la sal com a símbol d'acolliment i hospitalitat i la Clau que obre les portes de tota la ciutat. Entre d'altres coses, Hereu els ha demanat que portin feina per als pares dels nens. Seguidament, Ses Majestats han iniciat la cavalcada que recorrerà els carrers de la ciutat fins arribar a la Font Màgica de Montjuïc.

Com a novetat d'aquest any, la cavalcada, pensada per comunicar-se i interaccionar amb el públic, té música, cançons i guió originals de José Manuel Pagán i David Cirici. Un total de 1222 persones participen en l'espectacle de carrer més gran i participatiu de la ciutat, que amb 50 minuts de durada i 800 metres de llarg, recorrerà 5 quilòmetres i repartirà 18.000 quilos de caramels, 70% dels quals aptes per a celíacs.

Entre les novetats de la cavalcada destaca la carrossa de Les Hores, que recorda als més petits que després de la cavalcada és l'hora d'anar a dormir per poder deixar treballar els Reis. També enguany s'hi han afegit la Patge Carbonera i la seva cort de miners, que han advertit els nens i nenes que s'han de portar bé durant tot l'any si volen regals enlloc de carbó.

Igualada

A Igualada, la cavalcada ha començat a les sis de la tarda amb l'arribada dels Reis d'Orient al Passeig de Jacint Verdaguer. Els acompanyen, durant el recorregut, uns 800 patges que llençaran fins a cinc tones de caramels. Els dolços tenen, a més, un embolcall especial que evita lesions als que els reben i també són aptes per a celíacs.

Davant de la cavalcada, per evitar que alenteixin la marxa, hi ha una trentena de camions que transporten milers de regals. Es calcula que els patges portaran més de dos mil paquets a les cases d'Igualada, corresponents a les 2.221 cartes que aquest any han rebut i que marquen un rècord a la població. Integrant la rua dels Reis, hi ha hagut uns quaranta tot terreny adornats amb els motius pertinents.

Els Reis Mags d'Orient aterren en avioneta a l'Aeroport de Lleida-Alguaire


Després d'arribar els darrers anys a Lleida en tren, enguany Ses Majestats ho han fet en tres avionetes que els han dut des d'Orient fins l'Aeroport de Lleida-Alguaire on han estat rebuts pels alcaldes de Lleida i Alguaire, Àngel Ros i Antoni Perea. Posteriorment, Melcior, Gaspar i Baltasar han estat traslladats amb autocar fins la plaça Ramon Berenguer IV de Lleida, punt on han iniciat la cavalcada que els ha portat a recórrer diferents carrers de la ciutat.



Mig miler de persones formen part de la comitiva reial integrada per dotze carrosses, dotze grups d'animació, onze bandes de música, a més de gegants, capgrossos, entre altres, i que ha repartit un 4.000 quilos de caramels durant el recorregut. Els Reis finalitzaran la cavalcada a la plaça de Sant Joan on han rebut les claus de la ciutat de mà de l'alcalde de Lleida.da de Reis d'Igualada, que per primer any és Festa Popular d'Interès Nacional, celebra aquest 2011 el seu 115è aniversari. És la més antiga del Principat i la segona dels Països Catalans i de l'Estat, darrere d'Alcoi.

Tarragona

Una de les cavalcades més especials es viu a Tarragona, ja que l'esdeveniment arriba al seu centenari. Per commemorar l'efemèride, la ciutat ha estrenat tres noves carrosses de joguines, decorades amb multitud de colors i motius inspirats en la màgia del dia de Reis i la sorpresa i la il·lusió dels nens durant aquesta diada. A més, la ciutat ha volgut rebre els Mags d'Orient implicant-se més que mai en la festa i tant la canalla com els pares i familiars han portat unes 5.000 corones repartides per l'Ajuntament.

A la cavalcada tarragonina han sortit un total de 36 elements, 17 d'ells carrosses -totes renovades. Els carrers del centre de la ciutat s'han omplert de petits i grans per donar la benvinguda a Ses Majestats, que han arribat per mar. La comitiva haurà llençat vuit tones de caramels aptes per a celíacs.

Si a Tarragona els Reis han arribat per mar, a Tortosa ho han fet per l'Ebre. La ciutat ofereix una cavalcada inspirada en el conte d'Aladí i la llàntia màgica, en la qual han participat sis carrosses, set estructures mòbils i cinc vehicles. Els Reis i els patges hauran repartit unes dos tones de caramels.