Unes 120 persones participen en el primer bany de l'any de Sant Feliu de Guíxols

El participant més jove ha estat un nen de 4 anys i la més gran, una anciana de 90

Pocs minuts abans de la una del migdia els ganxons més atrevits ja esperaven a la sorra per tastar per primer cop aquest any l'aigua de la platja de Sant Feliu. Per alguns la remullada ha estat molt breu, però d'altres han aconseguit mantenir-se a l'aigua una bona estona i fins i tot arribar a tocar el Pare Noel que han col·locat uns 30 metres endins. La gesta ha tingut la seva recompensa, i per fer passar el tremolor en sortir de l'aigua l'organització ha ofert als participants xocolata calenta, brou i cava.


L'alcalde de la població ha qualificat la iniciativa de 'molt divertida' i útil perquè els ganxons comencin l'any amb 'energia renovada i l'esperit purificat'. Motas també s'ha mostrat satisfet perquè cada cop el bany atreu més gent, ja que aquest any els 126 inscrits han superat amb escreix els 92 del 2010.

La nedadora més gran que ha participat en l'acte és Maria Roca, una anciana de 90 anys que es remulla sovint al mar des del març fins al novembre. Per això ha tret importància a la capbussada d'aquest dissabte, recordant que ja fa deu anys que participa en el bany de l'1 de gener.

Altres localitats catalanes que celebren el primer bany de l'any són Barcelona i, al Maresme, Mataró i Pineda de Mar, entre d'altres. Es tracta d'una tradició típica, que juntament amb les curses de Sant Silvestre va guanyant adeptes any rere any. A Sant Feliu de Guíxols ja en fa més de quinze que se celebra, i per l'afluència de participants tot fa pensar que té corda per molts més anys.