El primer gironí de l'any es diu Ivan i ha nascut a l'Hospital Sant Jaume de Calella de la Costa

El nen és el tercer fill de la parella, ha nascut a les 00.50 hores i ha pesat 3.340 quilograms

(Última actualització 20:34h 01/01/11)

Els pares de l'Ivan van tenir temps de sopar a la casa familiar el dia 31 de desembre, però les campanades ja les van sentir des de l'hospital de Calella. La intensitat de les contraccions, que ja venien del migdia, els va obligar a desplaçar-los al centre hospitalari cap a les nou del vespre, i al voltant de quatre hores més tard ja arribava l'Ivan. Tot i que la mare, Sònia Garcia, va necessitar l'anestèsia epidural, el part va ser natural i 'molt ràpid', segons ha explicat. El nen, que en néixer pesava 3,340 kg i mesurava 51 cm, està bé de salut.

Sobre el fet que ja no podran rebre el xec nadó, la mare diu que mai havien esperat cobrar res perquè el fill havia de néixer l'11 de gener, a la vegada que afegeix que igualment tampoc havien percebut res per les altres dues filles, de 4 i 10 anys.

Nascuts el primer dia de l'any, el de Reis i el de la loteria de Nadal

Els pares del nadó, la Sònia i Ivan Embid, han tingut la criatura a l'hospital comarcal de Calella ja que tant els pares d'ell com els d'ella viuen al Maresme, i així els avis s'han pogut fer càrrec de les nenes. La Sònia i l'Ivan estan instal·lats a Santa Coloma de Farners, però, ja que la parella hi treballa. Ella fa de perruquera, i davant la imminència del retorn a la feina ja ha començat a acostumar el petit Ivan als biberons.

Les altres dues filles de la parella van néixer un 22 de desembre i un 6 de gener, de manera que l'atzar ha portat aquesta família a arribar al món en dates ben assenyalades del Nadal.         

Jasmine, la primera de Catalunya

La primera catalana de l'any es diu Jasmine i ha nascut quinze minuts després de mitjanit a l'Hospital de Mataró, segons ifnorma el Departament de Salut. Per part natural i amb un pes de 3,600 quilos, el nadó és el cinquè fill d'una família d'origen marroquí. El conseller de Salut, Boi Ruiz, visitarà la nounada i els seus pares a tres quarts de dotze del migdia al centre hospitalari.


A les dotze i quart d'aquesta nit naixia a l'Hospital de Mataró el primer nadó català de l'any -registrat en un hospital públic-. Dotze hores després, la petita Jasmine Iouahidi, els seus pares, i dos dels quatre germans que completen la família han rebut la visita protocol·lària del conseller de Salut, Boi Ruiz, i de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron.

Conseller i alcalde han felicitat la família de la nounada a la mateixa habitació on la mare encara es troba ingressada, i li han fet entrega d'un regal. Aquest ha estat el primer acte públic del nou conseller de Salut. Ruiz s'ha manifestat 'content' que aquesta actuació sigui 'poder participar en un esdeveniment tant important i tant joiós com és portar una persona al món'.

Jasmine és també el primer bebè que no gaudirà de l'anomenat 'xec nadó' per valor de 2.500 euros que el Govern concedia per a cada fill i que aquest 2011 desapareix. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que 'es buscarà i s'analitzarà' la manera de donar ajudes a les famílies, 'bàsicament a través del departament de Benestar i Família'.

Sobre si s'ha detectat un volum de parts el darrer dia de l'any, provocat hipotèticament per la voluntat de les mares d'avançar el part per tal de cobrar l'ajut econòmic, Ruiz ha explicat que no se'n té constància.

El pare, de nom Mohamed, no s'ha mostrat especialment decebut pel fet d'haver perdut la prestació pel nadó per tan sols quinze minuts. Mohamed assegurava estar molt satisfet amb el naixement sense complicacions de la Jasmine, el cinquè fill d'una família que es va reunir a Catalunya ara fa set anys, dos després que hi arribés ell.