Comença a l'Audiència de Girona el macrojudici contra 11 acusats de tràfic de drogues i segrest

Els acusats s'enfronten a penes de fins a 31 anys de presó per uns fets que van tenir lloc l'any 2006

Tots ells s'enfronten a penes d'entre 13 i 31 anys de presó. Vuit dels acusats tenen càrrecs per tràfic de drogues i tres més també per segrest. L'acusat que s'enfronta a més anys de presó, Alexander O., està acusat dels dos delictes per, suposadament, segrestar un conegut que l'hauria delatat a la policia explicant que ell i un compatriota colombià es dedicaven a vendre cocaïna. El judici dura fins el 20 de gener.

Durant el judici Alexander Orozco va reconeixer que traficava amb petites quantitats de diferents tipus de drogues però que mai va arribar a moure grans quantitats de droga. "Aquí no hi ha capos de la màfia, tots érem uns ionquis", va afirmar Orozco durant la seva declaració. Segons la seva versió, no és el líder de cap xarxa de narcotràfic sinó que eren diversos coneguts que traficaven, principalment per tenir-ne per consumir, però que cadascun tenia la seva pròpia droga i no tenien cap negoci comú. Tot i que va reconeixer els càrrecs que li imputen per tràfic de droga, Orozco va negar estar implicat en el segrest. Segons el ministeri fiscal, la víctima el va delatar a ell i a un compatriota a la policia i, per això, el van segrestar. L'objectiu era espantar-lo perquè es retractés davant el jutge i, també, aconseguir diners pel rescat. Orozco va negar els fets i va afirmar que l'home els va delatar a la policia amb l'objectiu de "treure's competència" perquè també es dedicava a traficar amb droga.

"Havia reduït la venda de droga, tenia menys feina", va justificar Orozco. Segons la fiscalia, Orozco es va conxorxar amb dos homes més, de nacionalitat romanesa, per dur a terme el segrest. "Ni els conec", va concloure el principal acusat. Per a ell i els altres dos suposats sequaços el fiscal demana 18 anys pels delictes de segrest, contra la integritat moral, lesions i contra l'Administració de Justícia.

El judici també asseu a la banqueta dels acusats vuit implicats més en delictes contra la salut pública per tràfic de drogues. El fiscal demana penes d'entre nou i tretze anys de presó per a ells perquè afirma que es van posar d'acord per organitzar una xarxa de distribució de cocaïna a Girona. Els acusats són Fernando Alberto R., Arlex D., Mónica Y., Libia Y., Francesc de B., Johnny Andrés P., Alejandro B. i Jordi B. El 20 de desembre del 2006 els Mossos els van detenir en el marc de la macrooperació Dòmino.

Durant la vista, només dos van negar que la droga fos seva mentre que els altres van reconeixer que traficaven amb petites quantitats de droga –sobretot cocaïna- que anaven des del mig gram al gram. El judici continuarà avui amb la declaració de la víctima del segrest. És previst que s'allargui fins el 20 d'aquest mes.