Genets de set nacionalitats participen a la prova més dura d’orientació nocturna a cavall

La prova passarà pel Gironès, Baix Empordà i la Selva

Els massissos de les Gavarres i l'Ardenya acolliran els propers 8, 9 i 10 de febrer "Le Centaure 2019". Es tracta de la prova internacional d'orientació nocturna a cavall on els participants hauran de recórrer 100 quilòmetres de nit i sense lluna per camins i corriols d’aquests massissos.

Una cinquantena de genets provinents de  França, Espanya, Anglaterra, Holanda, Itàlia, Catalunya i Rússia participaran amb els seus cavalls per demostrar les seves habilitats en un traçat desconegut fins el mateix dia de la prova.

La Federació Internacional de Turisme Eqüestre ha confiat per segona vegada l'organització de l'esdeveniment al centre llagosterenc Cavall de Mar, on avui ha tingut la presentació oficial en la que hi ha participat el representant Territorial de l'Esport a Girona, Pep Pujols, acompanyat de Marta Planella, presidenta del Club Esportiu Cavall de Mar, Ricard Grabulosa de l'equip Cavall de Mar que participarà a Le Centaure 2019, Maya Pou, Presidenta d'e l'Associació dels Centres Eqüestres de Girona i Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera i vicepresident de la Diputació de Girona.  

A l'acte de presentació també hi han assistit l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i diversos regidors i regidores de turisme i esport de Castell Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Tossa.

Tots ells han valorat molt positivament la celebració de "Le Centaure" a terres gironines, que de ben segur ajudarà a promocionar no només els municipis per on passa sinó també les comarques del Gironès, la Selva i del Baix Empordà per on transcorrerà la prova.

En aquest sentit els organitzadors han volgut destacar la promoció del territori que sobrepassa l'àmbit estrictament esportiu d'un esdeveniment d'aquest característiques.

Cal destacar, que tot i la duresa de la prova, tots els cavalls estan entrenats seguint unes mesures i directrius veterinàries molt estrictes per garantir la salut i el benestar dels animals en tot moment.

"Le Centaure" compta amb col·laboració institucional de la Direcció General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Consell Esportiu del Gironès i els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Tossa i Llagostera, la FITE i l'ACCEGI.