Pia Bosch promet cares noves i un equilibri a la llista socialista per a les municipals

L'alcaldable per Girona assegura que el PSC no li ha donat un premi de consolació per no tenir escó al Parlament

Equilibri entre l'experiència que li aporta el llegat socialista a Girona i la renovació. Aquest és l'eix a partir del qual la nova alcaldable del PSC per Girona bastirà el programa per a les municipals del 2011. Pia Bosch defineix la seva aposta com 'un projecte de futur amb l'aval del passat'.


La candidata a l'alcaldia avança que a l'hora de pensar en la ciutat ho farà estenent la mà 'a tots els ciutadans'. Per a ella, tothom és necessari a l'hora d'activar talents adormits i generar el dinamisme econòmic necessari per sortit de la crisi econòmica. Pia Bosch assegura que, més que parlar de grans projectes arquitectònics -que també-, el que cal ara és tornar a 'il·lusionar la ciutadania' i ser capaç de projectar els valors de ciutat que té Girona.

En aquest sentit, assegura que cal que la ciutat torni a ser el centre neuràlgic de l'àrea urbana, i que cal aprofitar l'embranzida que donarà el TGV perquè Girona traspassi fronteres 'i ocupi el seu lloc dins l'arc Mediterrani i l'Euroregió'.

Per això, durant els propers mesos, Pia Bosch treballarà per estendre el projecte a tots els ciutadans. Assegura que compta amb cinc mesos i que no li sobra temps, però també confia en què no parteix 'de zero' i que no és una desconeguda per a la ciutat, perquè ja va ser regidora i, més endavant, delegada del primer Govern tripartit.

Pia Bosch també rebutja la idea que Anna Pagans hagi esperat massa a fer saber que no optaria a la reelecció. 'Des del partit sempre s'ha dit que primer arribaven les eleccions al Parlament i, després, ens centraríem en les municipals; i això és el que hem fet', declara.

La nova alcaldable del PSC avança que encara és aviat per parlar de les persones amb qui comptarà perquè l'acompanyin a la llista, però promet cares noves. 'La voluntat de l'agrupació de Girona és que hi hagi renovació; per tant, n'hi haurà també a la llista, però trobant el just equilibri entre la renovació i l'experiència', explica.

Sense tenir les mans lligades

Pia Bosch aspira a ser alcalde de Girona 'sense tenir les mans lligades' per tirar endavant el seu projecte, que defineix com 'de futur, ambiciós' i pel qual desitja 'tenir la màxima confiança'. Tot i això, tampoc descarta reeditar el tripartit, si es dóna el cas que calen pactes, posant-se d'acord i contrastant els programes d'ERC i ICV.

L'alcaldessa, però, rebutja un possible pacte amb CiU. 'Crec que el contrast més evident en aquesta propera contesa electoral seran els projectes de CiU i el socialista; sempre ha estat així, i tot porta a pensar que aquest cop la gran elecció s'haurà de fer entre aquestes dues opcions', assegura.

Pia Bosch també avança que una de les grans diferències programàtiques és que, a diferència dels socialistes, 'que comptem amb tothom', CiU 'ha donat prioritat a determinats sectors socials per damunt dels altres'.

Recolzada pel partit

La candidata socialista a l'alcaldia de Girona, escollida divendres passat, afirma també que se sent 'recolzada pel partit' i 'il·lusionada' a l'hora d'agafar el repte de ser la cara del PSC per a les municipals del 22 de maig. Pia Bosch nega que el seu nomenament hagi estat un premi de consolació per no haver obtingut escó al Parlament, i assegura que, encara que hagués estat diputada, si li haguessin ofert ser alcaldable, no s'ho hauria pensat dues vegades.

'És gairebé un tòpic, però també és la veritat: no hi ha cap honor més gran que ser alcalde o alcaldessa de la ciutat que t'ha vist néixer', declara. A més, Pia Bosch també recorda que, la primera vegada que algun mitjà de comunicació va publicar que podria encapçalar la llista per a les municipals a Girona 'va ser ara fa vuit anys'.