Serrat estrena 'Hijo de la luz y de la sombra' a Girona en el seu primer concert a Catalunya

El cantautor ha estat rebut per un públic dempeus després d'estar fora dels escenaris per motius de salut

'Perdonin que hagi trigat una mica, no he pogut venir abans', s'ha disculpat Serrat només aparèixer a l'escenari. El cantautor ha fet referència, així, al fet d'haver-se vist obligat a posposar el concert d'aquest dimecres que havia de tenir lloc la setmana passada –així com la resta de concerts de la gira- a causa de les intervencions mèdiques per les que el cantant ha hagut de passar per culpa del seu problema de salut.

Serrat ha dedicat tot el recital al poeta Miguel Hernández en un espectacle que ell mateix ha definit com un concert 'tancat'. 'No es poden cantar més cançons que les dels poemes de Miguel Hernández', ha afirmat el cantautor. Serrat ha escollit tretze composicions de diferents èpoques de la vida de l'autor d'Orihuela, algunes d'elles publicades al primer àlbum va dedicar a Miguel Hernández fa gairebé quaranta anys. 'Es tracta d'una prolongació del disc que va aparèixer al 1972', explica Serrat que ha afegit que el fet de recuperar els poemes li ha permès enriquir les cançons que en el seu moment va publicar basant-se en sonets inèdits. 'M'agrada la intemporalitat de la seva poesia, la vigència dels seus versos més enllà del lloc i del temps en què van veure la llum', ha explicat el cantautor.

Espectacle amb segell propi

A més a més de les notes musicals i la veu del cantautor, l'espectacle a l'Auditori de Girona ha incorporat elements teatrals i audiovisuals que han dut el segell d'importants creadors i directors de cinema que han volgut fer la seva aportació per retre homenatge al poeta. Isabel Coixet, Manuel Gutiérrez Aragón, José Luis Cuerda, Javier Mariscal o Montxo Armendáriz són alguns dels artistes que han col·laborat en la posada en escena que el cantautor ha fet aquest dimecres a Girona.

La gira de presentació de l'àlbum que aquest dimecres ha passat per l'Auditori de Girona va començar a Elx el passat dia 23 d'abril i està previst que finalitzi a Orihuela, el poble natal de Miguel Hernández. Serrat recorrerà, així, diferents ciutats de l'Estat per apropar a la gent a 'l'essència' dels poemes d'Hernández que ell sempre ha admirat.