Coneix el cartell del Festival Strenes 2019

S'han programat més de 40 concerts i incorpora la pujada de Sant Domènec

La setena edició del festival Strenes de Girona serà la "més ambiciosa", segons paraules del director Xavi Pascual, que aquest dimecres ha anunciat tota la programació. Es faran més de 40 concerts (l'edició amb la xifra més alta), entre els quals destaquen les estrenes de nous discos com el de la israeliana Noa, Macaco, Lax'n'Busto amb el retorn de Pemi Fortuny, l'Andrea Motis així com el primer treball del cantant d'OT Alfred García.

També hi actuaran l'Elèctrica Dharma que presenta un nou treball després de deu anys sense presentar cançons noves; L'Últim Indi, ex membre d'Els Amics de les Arts, o el prolífic Xarim Aresté. També estrenaran disc Pavvla, el barceloní Delaé i l'ebrenc Joan Rovira mentre que Joan Garriga presentarà algunes de les cançons del seu futur nou disc i els navarresos Iseo & Dodosound presentaran un mini EP que es publicarà a la primavera.

A nivell internacional, també destaca l'actuació dels Eagle Eye Cherry, una banda de finals dels anys 90 que fa catorze anys que no actuen a Catalunya. L'edició de l'Strenes d'enguany també serà el tret de sortida de les gires de bandes com la canària Roasana, Doctor Prats, la gira de teatres d'Els Catarres, la dels Buhos i la de Marcel i Júlia.

Precisament aquests últims actuaran en un format més íntim a un nou espai, la pujada de Sant Domènec, convertit en escenari de l'Strenes. També hi actuaran els mallorquins Donallop i Joan Boada.

20 anys de Mishima i l'aposta pels emergents

La formació Mishima celebrarà els 20 anys dalt dels escenari a les escales de la Catedral i Pedro Guerra interpretarà temes del seu primer disc 'Golosinas', coincidint amb el 30è aniversari de la seva publicació. Per la seva banda, Gerard Quintana portarà 'Intocables' recuperant cançons prohibides o censurades alhora que també es comptarà amb les actuacions de The Mani-las (el trio de Maika Makowsky) o les joves Mourn.

Es manté el concert inaugural al terrat de l'Oficina de Turisme si bé l'any passat es va decidir suspendre per la situació política del moment. El director del certamen ha admès que "no tenen previst res" però que "si s'ha de fer alguna reivindicació" pel que passi en aquell moment no ho descarten. El nom del grup que hi actuarà es dirà més endavant.

Un any més el festival aposta pel talent emergent. En aquesta edició s'ha programat Lildami, Kids From Mars, Toni Beiro, Bipolar, Joina, Aliena i les Balkan Paradise Orchestra. El concert de cloenda el protagonitzarà el gironí Miquel Abras.

Un 30% de les entrades ja venudes, una xifra rècord

El director del festival ha destacat el rècord de vendes d'entrades després que s'avancessin les primeres actuacions. Concretament, de les 16.000 localitats disponibles ja se n'han venut prop del 30%. Els que ja tenen el cartell de 'sold ou' són Els Catarres, Lax’n’Busto i Alfred Garcia. I s'ha programat un nou concert de Lax'n'Busto. Les entrades dels últims noms anunciats es posen a la venda aquest vespre.

El festival té un pressupost de 500.000 euros, dels quals un 55% provenen del taquillatge, un 30% de les administracions (Generalitat, Diputació i Ajuntament de Girona) i el 15% restant dels patrocinadors i club de mecenatge. Tant l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, com el diputat Jordi Camps i la directora del servei territorial de Cultura, Carme Renedo, han posat en valor aquesta iniciativa i la seva tasca de promoció de la música al país.