Demanen penes d'entre 28 i 33 anys pels acusats de torturar i assassinar un home a Roses

Els fets van tenir lloc a l'edifici 600 de l'urbanització de Santa Margarida l'any 2008

Una banda criminal organitzada que va ordir un pla per apropiar-se de les claus i el codi de seguretat de la immobiliària. Segons la fiscalia, el grup preparava el cop des de feia mesos quan va fer que dos dels membres es guanyessin la confiança del propietari dels establiments: un va començar a treballar al bar i la seva germana es va convertir en la parella sentimental de l'amo. Aquests dos mantenien els altres còmplices informats fins que van trobar el dia adient per actuar, el 4 d'octubre del 2008.


Segons el fiscal, els dos delinqüents que vigilaven de prop el propietari van informar que estava malalt i que aquell dia al capdavant del negoci només hi hauria l'encarregat, qui estava al punt de mira de la banda perquè sabien que tenia les claus i els codis d'accés a la caixa forta de la immobiliària. Al llarg de matí, un dels implicats va estar amatent als seus moviments i quan va veure que tancava el bar i pujava a un apartament a descansar va trucar a qui, segons l'acusació pública, és el líder 'ferri' de la banda, Costica C.

La fiscalia sosté que Costica C. va anar a l'apartament acompanyat de dos sequaços més que no han pogut ser identificats. Van trucar a la porta i l'encarregat va obrir. 'El van sorprendre bruscament, el van immobilitzar i el van lligar amb les mans a l'esquena', recull l'escrit del fiscal que detalla que seguidament el van començar a colpejar 'dura i continuadament' amb els punys i algun objecte no identificat. El van agredir sobretot a la cara, a la boca i al cap i, segons l'acusació pública, li van infringir intencionadament durant diversos minuts 'grans dolors, patiments i angoixes' abans de matar-lo. Després de torturar-lo, el van asfixiar fins a la mort.

Una vegada van aconseguir les claus i el codi de seguretat de la caixa forta, van anar fins a la immobiliària. Van poder forçar la caixa i es van endur diners en efectiu i objectes de valor. Concretament, el botí va ser de més de 66.000 euros perquè es van emportar 60.000 euros en metàl·lic i joies valorades en 6.400 euros.

Còmplices

Per aquests fets el fiscal demana que condemnin els quatre membres de la suposada banda a penes d'entre 28 i 33 anys de presó. La fiscalia els acusa a tots quatre d'assassinat, robatori amb violència i associació il·lícita perquè encara que sosté que el braç executor va ser el principal acusat -amb dos sequaços que no han pogut identificar- tots van actuar sabent que es cometria un crim per aconseguir els diners. A més, per als dos acusats que es van guanyar la confiança del propietari demana que li apliquin un agreujant d'abús de confiança.

L'acusació pública fa una petició de 33 anys i vuit mesos de presó per al líder de la banda, Costica C. 23 per assassinat, cinc per robatori amb violència i intimidació, dos anys i vuit mesos per dos delictes de falsificació documental i tres anys de presó per associació il·lícita.

Per als germans, Costel D. i Ana Maria D., demana penes de 30 anys i mig de presó. 24 per assassinat, quatre anys i mig per robatori amb violència i intimidació i dos anys per associació il·lícita. Finalment, per a l'encarregat de fer tasques de vigilància Iulian T. demana 28 anys i nou mesos de presó, 21 per assassinat, quatre i mig pel robatori, dos per associació il·lícita i un any i tres mesos per falsedat documental.