L'ACA finalitza un centenar d'actuacions de neteja pels aiguats de l'any passat

Les tasques a les lleres dels rius acabaran a la primavera

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat prop d'un centenar actuacions de manteniment i conservació de lleres a les conques dels rius Ter, Daró i Muga, a causa de les llevantades registrades en el territori durant els mesos d’octubre i novembre de l'any passat. Les pluges intenses i continuades van provocar la caiguda d’arbres i l’acumulació de vegetació en diversos trams fluvials. Això va obligar a actuar amb urgència per minimitzar el risc de desbordaments. En total es destinaran més de 4 milions d’euros en els treballs, que finalitzaran a principis de la primavera.
A la conca del riu Ter, els treballs van començat l'octubre passat. Actualment ja s'han fet 87 actuacions repartides entre 18 municipis de les comarques del Ripollès i d’Osona: Setcases, Queralbs (4), Vilallonga de Ter, Ribes de Freser (8), LLanars (2), Sant Joan de les Abadesses (8), Campdevànol (11), Camprodon (2), Gombrèn (2), Manlleu (12), Montesquiu, Orís (2), Ripoll (17), Roda de Ter (4), Sant Pau de Seguries, Sant Quirze de Besora (3), Sant Vicenç de Torelló (3), Torelló (2), Vilallonga de Ter (3).

Aquests dies estan en marxa actuacions a les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Manlleu (2), Montesquiu, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses (2), Torelló (3) i Vilallonga de Ter.

Actuacions al Daró i la Muga

Durant la primera setmana de novembre de l’any passat es va registrar un intens episodi de pluges, que va afectar diversos cursos fluvials de l’Empordà, concretament les conques del Daró i del riu la Muga. L’ACA ha finalitzat dues actuacions a la zona. Concretament a Figueres (riu Manol) i Corça (riu Daró) i n’està duent a terme 17 a Serra de Daró (4), Fontanilles (2), Gualta (2), Castell-Platja d’Aro, Verges i Peralada (5).

Està previst que les actuacions pendents finalitzin a principis de la primavera, una estació en què acostumen a haver-hi pluges abundants que se suma a la neu fosa acumulada als Pirineus.