Ryanair operarà a l'aeroport de Girona fins almenys el 2016

La companyia es compromet a operar 64 rutes i a mantenir els quatre milions anuals a Vilobí d'Onyar

Per al proper estiu, la companyia preveu operar 64 rutes, de les quals nou seran noves. Es tracta de Cochstedt (Alemanya), Karlstad (Suècia), Kristianstad (Noruega), Plovdiv (Bulgària), Rzeszow (Polònia), Szczecin (Polònia), Skelleftea (Suècia), Tallinn (Estònia) i Zadar (Croàcia).


AGi, per la seva part, s'ha compromès a incrementar la publicitat i el màrqueting de les  comarques gironines a través dels canals publicitaris de Ryanair per donar a conèixer les companyies locals.

Ara, aquest acord d'intencions s'haurà de ratificar en les properes setmanes en diferents contractes futurs, que definiran el marc operatiu i econòmic entre les dues parts.

De fet, aquest dimecres el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va explicar que l'acord entre l'AGi i l'aerolínia de baix cost Ryanair està pràcticament tancat. De fet, l'acord s'havia de signar en una reunió dijous però els directius de la companyia no podran arribar a Catalunya a causa del temporal de neu. L'acord preveu que Ryanair pugui seguir volant però més barat, situació propiciada també per la baixada de les taxes que Aena ha aplicat a l'aeroport gironí.

La companyia tenia un conveni signat amb l'AGi fins al finals del 2011 però, des que Ryanair va començar a volar des de l'Aeroport del Prat al setembre, les pressions de la companyia per poder volar més barat des de Girona han augmentat. Ryanair havia demanat 12 MEUR per mantenir-se a Girona, una quantitat que les administracions es van negar a pagar.

Actualment, Ryanair té bloquejada la temporada d'estiu i no ven bitllets més enllà del mes de març. Aquesta situació ha obligat les dues parts a iniciar noves negociacions per encarar la situació.