La CUP organitza una concentració arran de la sentència del Suprem contra l'immersió lingüística

La formació independentista qualifica la resolució judicial de ser un 'atac' contra la llengua i les institucions

(Última actualització: 19:56h 22/10/2010)

Les primeres reaccions en contra les tres sentències del Tribunal Suprem (TS) envers el sistema d'immersió lingüística a l'ensenyament català no s'han fet esperar. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Girona ha organitzat per demà dijous a les 20:00h una concentració a la plaça del Vi de la capital del Gironès. La formació independentista ha qualificat aquestes sentències de ser un 'atac' a Catalunya, de la mateixa manera que a la 'llengua i les institucions' del país. No només això, la CUP creu que la resolució judicial suposa 'una agressió sense predecedents després de més de 30 anys treballant per a la immersió lingüística i dotar la llengua catalana de l’espai, respecte i paper que mereix'.

Amb tot, la CUP de Barcelona ha organitzat una nova concentració per avui dimecres a les vuit del vespre a la Plaça de Sant Jaume de la capital barcelonina, instant a tots els ciutadans facin el mateix davant del seu consistori demà a la mateixa hora.

Òmnium rebutja la sentència

Òmnium Cultural del Gironès ha assegurat aquesta tarda que rebutja 'contundentment' la sentència del Tribunal Suprem que modifica el model d’immersió lingüística del país al seu entendre en perjudici del català.

Amb aquesta acció, l'entitat assegura que el TS crea un 'conflicte social on no existeix' i que 'novament l’Estat Espanyol demostra la dificultat d’encaix de Catalunya'.

Des d'Òmnium recorden que el model d'immersió ha estat recentment reconegut i avalat pel Consell d'Europa com a model de cohesió social. El Comitè d'Experts del Consell d'Europa considera, pel que fa a l'ensenyament de la llengua catalana, que l’únic model respectuós amb el compromisos de la Carta europea es el que s’aplica a Catalunya basat en la immersió lingüística i la no segregació dels alumnes. Amb tot, consideren que en aquest cas, una sentència com aquesta pot provoca la fragmentació d’una societat segons els seus usos lingüístics.

És per tot això que Òmnium assegura emprendrà les mesures oportunes perquè això no passi. L'entitat vol mostrar també el seu suport a totes les escoles del país i a les accions de rebuig contra la sentència que estan sorgint al llarg de la societat civil.