Detinguts dos joves per cometre robatoris en un hotel i uns apartaments al Baix Empordà

Els dos lladres, amb antecedents policials, ja han ingressat a presó després d'haver passat a disposició judicial

Els fets comesos per aquests dos joves van tenir lloc entre els dies 8 i el 10 de novembre. Per ordre cronològic, la nit del 8 al 9 de novembre van tenir lloc els robatoris en cinc habitacions d'un hotel de l'Estartit on els lladres van entrar per les balconades i van agafar cinc televisors. La mateixa nit es va produir el robatori que va afectar un grup d'apartaments de Torroella. Concretament, els lladres van entrar en quatre d'aquests apartaments forçant les portes de les terrasses i es van endur tres televisors. Finalment, la nit del 9 al 10 de novembre va haver-hi el robatori en un establiment comercial del municipi de Verges del qual l'autor es va endur diners.


Les indagacions dutes a terme en tenir coneixement d'aquests fets van concloure amb la detenció d'aquest dos joves, que van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà el dia 14 de desembre i, per ordre seva, van ingressar a presó. Els tenen antecedents policials i, a més, ja havien estat detinguts el novembre passat per fets similars.

Un detingut per receptació

La nit del dijous 16 de desembre al divendres 17 els mossos de la comissaria de la Bisbal, amb el suport de la policia local de Torroella de Montgrí, van dur a terme en aquest municipi un dispositiu en base a la llei orgànica 1/92 de protecció de la Seguretat Ciutadana. Les inspeccions a tres establiments comercials -un locutori-fax-barberia de Torroella i una carnisseria i un locutori de l'Estartit- van comportar la identificació d'unes trenta persones, en total, i la detenció del responsable de la carnisseria per la presumpta autoria d'un delicte de receptació i conductes afins.

La policia va trobar a la rebotiga de la carnisseria una gran diversitat d'objectes que no tenen res a veure amb l'activitat de l'establiment i sobre la presència dels quals el detingut, Ali A. de 31 anys, no va saber donar una explicació coherent. Concretament, la policia va trobar prop de 70 eines i aparells, entre els quals reproductors de DVD, serres radials, una destral, bombes d'aigua, pistoles de pintura, trepants, una desbrossadora, una bicicleta i roba de treball.

A més, la policia va comissar més de quaranta pots de productes per a la higiene personal. Si bé a la carnisseria també es venen productes de diversa mena, alguns dels quals per a la higiene corporal, molts dels pots localitzats per la policia duien etiquetes i tenien preus diferents tot i ser idèntics, un fet que va fer que els agents qüestionessin la seva procedència.

Els mossos porten a terme ara gestions per esbrinar la procedència dels objectes recuperats per si podrien estar relacionats amb fets il·lícits.

La detenció d'Ali A. es va deixar sense efecte i haurà de comparèixer al jutjat de la Bisbal el dia que sigui requerit per fer-ho. El detingut no tenia antecedents policials.