Salt aprova el pressupost pel 2019 amb una partida en inversions d'1,1 MEUR

El total ascendeix a 27,9 MEUR

L'Ajuntament de Salt (Gironès) ha aprovat aquest vespre el pressupost de l'exercici 2019 amb 1,1 milions d'euros en inversions, que suposa un 83% més respecte els 600.000 euros que es van destinar l'any passat. El total del pressupost ascendeix a 27,9 MEUR.

La reducció del deute, que ha passat del 100 al 40% en tres anys, consolida la capacitat inversora del municipi i permet inversions en equipaments i millores en espais públics, la continuació de les polítiques per reduir l'atur i el desplegament del Pla Educatiu.

Les inversions per aquest 2019 contemplen la compra de l'actual biblioteca Massagran per un import de 300.000 euros, l'adequació de l'edifici de serveis socials, que costarà uns 130.000€ i 430.000€ en millores a diferents carrers i espais públics de la vila.

Els pressupostos preveuen també continuar les tasques actives contra l'atur, que ha baixat a nivells de l'any 2008, i consolidar la feina que es fa des de L'Espai Municipal d'Ocupació.

Els pressupostos busquen alhora bastir el desplegament del Pla Educatiu -presentat a finals de 2018- amb la contractació de més professionals que permetin millorar l'atenció als joves dins i fora de l'escola.

Per al 2019 les despeses corrents augmenten prop d'un 10%, el que permetrà dedicar diners a la millora del mobiliari urbà, la nova fira de Nadal i subvencions al transport per a estudiants.

​El regidor de Serveis Econòmics, Toni Vidal, ha explicat que aquest és un pressupost que respecte el primer (2016), s’incrementa en gairebé 4 MEUR. "Aquest és el millor pressupost d’aquesta legislatura. Però si hem de destacar una cosa per damunt de la resta és que ens trobem davant d'un punt d’inflexió per Salt. Ha arribat el moment de posar èmfasi en les inversions, i no en la reducció del deute", ha afegit el regidor Toni Vidal.

En l'apartat d'ingressos destaca el finançament aliè d'1,1 milions d'euros, que malgrat tot permetrà reduir l'endeutament municipal en 1.465.000 MEUR i permetrà per tant que el consistori conservi la seva capacitat d'inversió els proper anys.

L'alcalde, Jordi Viñas, ha apuntat també que la reducció de l'endeutament dels darrers anys "permetrà a l'equip de govern començar a fer totes aquelles millores que fins ara no hem pogut fer com la millora dels parcs infantils, reforma de voreres o l'asfaltatge de carrers que són tan necessaris, entre altres actuacions.” El pressupost s'ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC i IPS/CUP) i el suport dels regidors no adscrits del PdeCat.