RollGi, millor iniciativa emprenedora a la Selva 2018

Ha estat seleccionada d'entre 300 candidates

El Consell de la Selva ha distingit l’empresa de la Cellera de Ter RollGi, dels emprenedors Carles Artigas i Arnau Boix, com a la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2018 d’entre les gairebé 300 a les quals s’ha donat assessorament des del Servei de Creació d’Empreses d’aquest ens comarcal.

L’encarregat d’atorgar el guardó a la millor iniciativa emprenedora serà el president de l’ens comarcal, Salvador Balliu; i el conseller d’Empresa, Pere Mas.

A l’hora de fer aquesta distinció s’han tingut en compte aspectes com el caràcter innovador de la iniciativa (la introducció d’una nova modalitat esportiva a la comarca com el roller ski o la creació d’una escola de tecnificació d’aquesta especialitat), però a l’hora es tracta d’un projecte que aposta per promoure esport i salut de forma totalment sostenible, i que pretén implantar-se al territori a partir de potenciar valors com l’esforç, el contacte amb la natura, etc.

RollGi rebrà també un pla de mentoria prèmium durant tot l’any 2019, amb l’objectiu d’ajudar-la a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida. Aquest pla de mentoring inclou l’assessorament individualitzat per part d’assessors especialitzats en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l’estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en organització interna, assessorament en l’estratègia de màrqueting, estratègies de futur i creixement.

De l’afició de l’esquí a un projecte de negoci

ROLLGI és un projecte impulsat per en Carles Artigas i l’Arnau Boix, dos emprenedors de la zona del Ter Brugent (Anglès i la Cellera, respectivament), que comparteixen l’afició pels esports i la natura, especialment per l’esquí.

El projecte va néixer davant la impossibilitat que hi ha el nostre país de poder esquiar durant bona part de l’any, i aprofitant que el roller ski està més implantat en països amb forta tradició alpina, van aconseguir l’exclusivitat de la marca Bonés Skiroll, referent internacional en el sector.

Durant l’any 2018 els emprenedors han estat treballant en la definició del model de negoci, basat bàsicament en tres branques: la venda i lloguer de roller skis i altres complements, la creació d’una escola de tecnificació de l’especialitat; l’organització d’esdeveniments esportius i competicions de roller ski.

De moment, les perspectives de cara aquest 2019 són molt engrescadores, i l’empresa ja està treballant en l’organització d’esdeveniments com la Masella Roller Day, el Rocacorba Roller, Els Àngels Roller Day o la Vies Verdes Challenge