Josep Bargalló anuncia més oferta en batxillerat i formació professional a Salt

El conseller s’ha reunit amb els directors dels centres educatius del municipi

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha avançat aquesta tarda que Salt disposarà de nova oferta en batxillerat i en formació professional: “El que hem de fer és una oferta més gran d’ESO i una millor oferta de modalitats de batxillerat i d’FP. Amb això farem una proposta que pot ser un nou institut o pot ser una reforma notable d’algun dels instituts actuals, una nova construcció que englobi un institut actual més gran. És a dir hi haurà més places d‘ESO i noves modalitats de batxillerat i d’FP , i veurem com s’estructura”. Bargalló ho ha destacat durant la visita a l’Escola Gegant del Rec de Salt, conjuntament amb l’alcalde Jordi Viñas.

El conseller ha assegurat que el Departament treballarà per revertir el dèficit d’infraestructures de Salt i per lluitar contra la segregació escolar al municipi: “Hi ha unes necessitats especials a secundària per l’augment de peticions d’ESO però també noves modalitats de batxillerat i nova oferta d’FP. I alhora hi ha la necessitat de treballar en temes de segregació escolar, necessitats educatives especials, i per tant, calen més recursos per afrontar la diversitat, que sense recursos poden ser un problema, i amb recursos són una riquesa”.

Posteriorment a la visita, el titular d’Educació s’ha reunit amb tots els directors dels diferents centres del municipi per conèixer la realitat educativa d’escoles i instituts de Salt, i ha remarcat que “he conegut els casos concrets de cada director i directora que ha pogut explicar el seu matís sobre aquest plantejament general que coneixíem. Els he transmès el nostre agraïment a la feina excel·lent que fan les direccions dels centres i claustres escolars a les escoles públiques i a les escoles concertades”.

L’escola el Gegant del Rec té dues línies de P3 a 6è de primària amb un total de 378 alumnes. Alguns dels projectes que es treballen a les aules són el Pla TAC –Tecnologies d’aprenentatge i coneixement-; el Projecte Filosofia 3/18 - que té com a finalitat proporcionar les eines per millorar la capacitat de judici dels alumnes i fer-los més reflexius davant els reptes de la societat-; o el Projecte de llengua anglesa per reforçar les competències comunicatives dels alumnes en aquesta àrea.

L’actual curs 2018-2019, Salt escolaritza més de 5.000 alumnes des de l’educació infantil fins el batxillerat, en un total de 8 escoles i 3 instituts públics, i 4 centres concertats. Per finalitzar, Bargalló s’ha traslladat a l’ajuntament on ha mantingut una trobada amb la Plataforma Salt Educa.