Bargalló manté l'aposta d'Educació pel ''model d'institut escola''

El conseller inaugura el nou edifici de secundària de Sant Joan de les Abadesses

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat l'aposta de "l'actual Govern i l'actual Departament" pel "model d'institut escola". Bargalló ha definit el model com un centre amb "una unitat pedagògica, una unitat de claustre, una unitat de direcció i una unitat d'edificis".
El conseller ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del nou edifici de secundària de l'institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). De moment, el centre ha estrenat la primera fase del projecte i ara falta que el Govern executi la segona part, que preveu la construcció d'un altre edifici per als cursos de primària. Sobre la segona part de les obres, Josep Bargalló ha indicat que "està a la planificació" i "en els propers anys" es començarà la construcció.
 
En aquesta línia, Bargalló ha destacat la importància de finalitzar aquest projecte perquè el centre "té un projecte educatiu comú". De fet, el titular d'Educació ha detallat que l'institut escola Mestre Andreu "té un projecte educatiu innovador, de millora, que a més a més va canviant en funció dels interessos i les necessitats de l'alumnat".

De moment, el nou edifici que s'ha inaugurat avui permetrà acollir els estudiants de l'ESO. Hi ha aules per als cursos de secundària, una biblioteca, aules de suport i un pati.

Després de la inauguració del nou centre del Ripollès, el conseller ha anat fins a Sarrià de Ter (Gironès) per visitar els terrenys on s'ubicarà el nou institut que començarà a funcionar a partir del curs vinent.