Els alcaldes altempordanesos volen un pla d'inversions similar al PUOSC per finançar obres

Els municipis diuen que la seva capacitat inversora s'ha vist reduïda en els últims anys

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Empordà reclama a la Generalitat un pla d'inversions plurianual per als ens locals de Catalunya similar a l'antic PUOSC per finançar obres i serveis. L'organisme portarà la petició al ple del Consell Comarcal de la setmana que ve en forma de moció.
A l'escrit, els municipis asseguren que, arran de la crisi econòmica i "el mal finançament local i autonòmic", han perdut capacitat inversora. En aquest sentit, recorden que les transferències corrents de finançament provenen "en la seva majoria en funció del nombre d'habitats empadronats" i que "als pobles petits els és impossible fer inversions o obres importants". Els alcaldes insisteixen que aquesta situació té especial incidència a la comarca perquè dels 68 municipis que hi ha, 50 tenen menys de 1.000 habitants i 11 més estan entre els 1.000 i els 5.000.
 
"La prestació de serveis i la millora d'infraestructures i equipaments són elements clau per garantir la fixació de població al territori i la millora de la qualitat de vida, sobretot en entorns rurals", afirmen en un comunicat. Per això, diuen, és "bàsic" que els ajuntaments i consells comarcals puguin fer actuacions i noves inversions per a les quals "cal un finançament especial".

Un cop s'aprovi, el Consell Comarcal enviarà l'acord al Departament de Presidència, al d'Economia, al Parlament, als grups parlamentaris i a tots els ajuntaments i consellers comarcals.