Nestlé rebaixa les xifres de la vaga al 70%

La vaga s'ha fet en protesta pel bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu

La multinacional Nestlé assegura que la vaga de 24 hores a la fàbrica de Girona ha tingut un seguiment del 70%. Un percentatge que difereix, i bastant, del què aquest matí han donat els sindicats, que l'han xifrat en el 97%.

L'empresa diu que, dels 550 treballadors que hi ha repartits en els quatre torns (el de nit, el de matí, el de tarda i el torn partit) n'hi ha hagut 389 que han optat per no anar a la feina. La vaga s'ha convocat en protesta pel bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu, que ja fa nou mesos que dura. Entre d'altres, els sindicats volen forçar l'empresa a incrementar la pujada salarial, actualment de l'1,5% fix, i reclamen que se situï en el 3%.

L'empresa ha volgut recordar que el procés de negociació continua i que en cap moment "s'ha aixecat de la taula". Nestlé també assegura que, per part de la multinacional, s'està "oberta al diàleg" amb els sindicats. A la fàbrica, n'hi ha cinc que formen part del comitè d'empresa (CCOO, UGT, CSIF, CGT i TU).

La producció, aturada

La vaga de 24 hores ha estat la primera que ha viscut l'empresa en els darrers divuit anys. Els sindicats han subratllat que s'ha aconseguit aturar el 100% de la producció (tant de cafè soluble com de càpsules Dolce Gusto) i que, de fet, algunes línies encara trigaran alguns dies a tornar a la normalitat.

La vaga va començar aquest dimecres amb el torn de nit, que entrava a les deu del vespre, i s'ha allargat fins al d'aquesta tarda, que s'havia d'incorporar a la feina fins a les dues. D'ençà que va començar l'aturada, diversos piquets s'han concentrat a les portes de la factoria –en alguns moments, han estat 200 persones- i també s'han manifestat fins a la rotonda que dona accés a l'AP-7 des del polígon de Domeny, on es troba el complex de Nestlé.