Entren a robar al resort Can Güell de Sant Ferriol precintat des de l'octubre per legionel·la

Els lladres s'enduen televisions, ordinadors i mobles per valor de més de 300.000 euros

  • Zona d'aigües on es va detectar el brot de legionel·la © ACN
    Zona d'aigües on es va detectar el brot de legionel·la © ACN
  • Exterior de Can Güell Resort © ACN
    Exterior de Can Güell Resort © ACN

Els lladres han pràcticament saquejat l'hotel Can Güell aprofitant que no hi havia ningú, ni clients ni amos. Es tracta d'una masia que consta de dos locals. Els lladres han entrat als dos locals i s'han endut de tot, des de les televisions, ordinadors portàtils, mobles, un generador i un tallagespa i, fins i tot, menjar. El dijous els propietaris van presentar una denúncia davant els Mossos d'Esquadra per posar de manifest l'elevada quantia dels objectes robats. El valor del motí que s'han endut els lladres supera els 300.000 euros.


El robatori hauria succeït entre la matinada del passat 15 de desembre i la tarda del mateix dia. Els amos no es van adonar del saqueig fins la tarda del dimecres i van alertar els Mossos d'Esquadra que es van presentar al lloc dels fets. Allà van poder comprovar que els lladres havien accedit a l'edifici principal de l'hotel trencat el vidre de la porta i a l'edifici annex forçant també una de les portes.

Aquest hotel es va inaugurar l'estiu del 2008 dos anys més tard ja ha hagut de tancar. La passada tardor el Departament de Salut va obrir un expedient sancionador a l'establiment de quatre estrelles perquè al juliol una persona va patir un contagi de legionel·la i es va determinar que l'origen es trobava en les instal·lacions de la zona d'aigües de l'hotel. Segons Salut, l'hotel no va prendre mesures per eliminar el focus de bacils fins al setembre. Per això, es va precintar llavors la zona d'aigües de l'hotel.

Finalment però el departament ha decidit tancar preventivament tot l'hotel segons un expedient amb data 27 d'octubre i, actualment, l'establiment no està en funcionament. Fonts del departament han explicat que no es permetrà tornar a reiniciar l'activitat fins que l'hotel acrediti que ha canviat les condicions del sistema de sanejament i aigües i es descarti que es poden produir més infeccions.