Seguiment d'un 97% de la vaga a Nestlé de Girona

Un centenar de treballadors es concentren a les portes de la fàbrica

Seguiment massiu de la vaga de 24 hores a la fàbrica Nestlé de Girona, segons els sindicats. La UGT i la CGT asseguren que fins a un 97% dels treballadors s'han sumat a l'aturada, per denunciar el punt mort en què, des de la mesos, es troba la negociació del conveni col·lectiu.

La vaga afecta més de 750 treballadors, que treballen tant en les línies de producció de cafè soluble com a la planta de Dolce Gusto (on es produeixen càpsules). Fins ara, l'aturada ja s'ha estès a tres dels quatre torns de treball (el de nit, que va començar ahir a les deu, i els de mati i el torn partit, que s'havien d'incorporar a la feina entre les vuit i quarts de nou).

Segons concreten la UGT i la CGT, dos dels cinc sindicats amb presència al comitè, només s'han incorporat a la feina els serveis mínims (cinc treballadors per torn), el personal eventual i treballadors d'oficines. Precisament, aquest matí, els piquets que hi ha concentrats a les portes de la factoria han fet un "passadís de la vergonya" per deixar entrar aquests últims.

Els sindicats asseguren que la producció a la factoria "està aturada al 100%" i ja anuncien que, si la direcció no mou fitxa, hi haurà més mobilitzacions. "Anirem fins allà on calgui, fins i tot davant la seu d'Esplugues", ha assegurat el portaveu de la UGT, Lluís Parra.

L'aturada s'ha convocat amb l'objectiu de pressionar la multinacional perquè, dins el nou conveni, incorpori una millora salarial del 3%. "Portem anys d'empobriment dels treballadors per pèrdua de poder adquisitiu; hem aconseguit vincular l'IPC al nou conveni, però no n'hi ha prou per recuperar el mínim perdut", diu Parra. Els sindicats critiquen que Nestlé només ofereixi un increment de l'1,5% fix.

Per la seva banda, el portaveu sindical de la CGT, David Gumà, ha celebrat el seguiment "massiu" de la vaga. "Hem aconseguit allò que volíem, que és visibilitzar el malestar de la plantilla", hi ha afegit.

Hores a la porta de la factoria

centenar de persones. Els sindicats han desplegat pancartes, entre les quals hi havia lemes com "Per un conveni digne, vaga!!" i han corejat consignes com "Volem el 3%!" i "No estem a gust amb la vida" (en referència a l'eslògan dels anuncis que fa la multinacional).

Cap a les nou del mati, els concentrats s'han desplaçat fins a la rotonda que dona accés a l'autopista AP-7. Allà, han tornat a cridar consignes a favor de la vaga i també han aturat una estona el trànsit.

Ara, els piquets s'han tornat a replegar davant la porta de la fàbrica. Diuen que mantindran la protesta fins a quarts de tres de la tarda, quan s'ha d'incorporar el darrer dels torns afectats per la vaga de 24 hores.