Jornada a la FOEG per potenciar la PF Dual a les empreses gironines

S'han abordat els seus avantatges i exposat casos d'èxit

La FOEG ha dut a terme avui a la seu de la patronal gironina la jornada “FP Dual: conceptes bàsics i experiències d’èxit a Girona”, amb l’objectiu de donar a conèixer  la Formació Professional Dual a les empreses gironines i potenciar-la. A la trobada organitzada per la FOEG de la mà de Fundació Bertelsmann –una entitat que compta amb experts en aquest àmbit- i el seu projecte Alianza per la FP Dual,  s’han abordat els avantatges de la FP Dual, les passes que calen per a la implantació de projectes d’aquest tipus i s’han exposat alguns casos d’empreses de la demarcació on aquesta modalitat de FP s’ha aplicat amb molt bons resultats.

La gerent de la FOEG , Mireia Santamaria, afirma que les empreses gironines tenen moltes dificultats per trobar personal qualificat, i també cal encaixar l’oferta i la demanda per poder reduir l’atur. Així consta en el full d ruta que la patronal gironina va anunciar el setembre passat durant l’acte de celebració del seu 30 aniversari.

A la jornada d’avui ha participat Guillem Salvans, Sènior Project Manager de la Fundació Bertelsmann; Enric Borràs i Xavier Fabregat, Assessors Tècnics de l'Aliança per a la FP Dual; Glòria Deulofeu, Academic Coordinator Technological del Centre Manel Xifra Boada, de COMEXI; Ingar Lutzow, HR Business partner de Frit Ravitch; i Mònica Fortet, directora de la Fundació Kreas. La jornada ha despertat un gran interès i és el punt de partida d’ un seguit d’accions que la FOEG durà a terme aquest mandat per potenciar la Formació Professional i també els oficis.

L'Alianza és una xarxa estatal d'empreses, centres educatius i institucions que va ser creada el 2015 per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la Cambra de Comerç d'Espanya i la CEOE amb l'objectiu d'impulsar i desenvolupar el model de FP Dual a Espanya. L'Aliança té actualment més de 975 membres adherits i es conforma com una aposta per un nou sistema d'aprenentatge capaç de contribuir a que més joves accedeixin al mercat de treball i al fet que disminueixi l'elevada taxa d'atur juvenil.

A la trobada, Guillem Salvans ha explicat que “la FP Dual ofereix avantatges per a tothom, tant per als  alumnes com per a les empreses. També permet formar a futurs treballadors de perfils especialitzats que actualment costa trobar al mercat”.

A més, els Assessors Tècnics de l'Alianza per a la FP Dual, Enric Borràs i Xavier Fabregat han assenyalat el gran desconeixement que hi d’aquesta modalitat de FP tant entre els estudiants com per part de les empreses.

D'altra banda, Ingar Lutzow i Glòria Deulofeu i Mònica Fortet han explicat les seves experiències exitoses amb la FP Dual i han coincidit a destacar que per a l’empresa és molt beneficiós contractar un alumne que s’hagi format amb ells amb dual.  Segons Deulofeu, l’aprenent“treballa, se sent productiu, es troba en un entorn laboral i coneix la cultura de l’empresa, entre d’altres”.