El Sindicat de Llogaters de Girona organitza una formació oberta

La intenció és aconseguir unes condicions d’accés al lloguer dignes

El Centre Cívic Ter de Girona acollirà aquest proper dissabte 26 de gener al matí una jornada de formació oberta organitzada per la secció local de Girona del Sindicat de Llogateres. Amb la intenció d’involucrar el màxim de persones en la lluita activa per unes condicions d’accés al lloguer dignes, la trobada, convocada pel recentment creat sindicat, comptarà amb la participació de persones expertes de la secció local del Sindicat de Llogaters de Barcelona. S’oferirà una formació sobre la LAU i es definiran els punts clau que permetin operar plenament com a sindicat i poder així fer front a casos d’abús immobiliari i emergència habitacional llogatera.

Ja fa temps que plataformes locals com la PAH Gironès o Més Barri Menys Pisos Turístics alerten i lluiten contra la problemàtica de l’habitatge a la ciutat, i ara s’hi suma el Sindicat de Llogateres de Girona. La bombolla immobiliària, el boom dels pisos turístics i actualment la bombolla del lloguer han posat de manifest que les mesures preses per les institucions municipals en matèria d’habitatge són insuficients. El fracàs en l’intent de compra de pisos per l’emancipació de joves per part de l’ajuntament és un clar exemple de la poca eficiència de la darrera mesura empresa, i el vot en contra per part del partit governant per augmentar el parc d’habitatge públic a la ciutat en el ple d’aquesta setmana emfatitza el fet que la dificultat d’accés a l’habitatge no es percep com una problemàtica a resoldre urgentment.

Des de la seva constitució, les línies de treball del Sindicat de Llogateres de Girona han girat entorn la defensa i empoderament de llogaters i llogateres amb problemàtiques concretes i també la generació de propostes polítiques transformadores que subverteixin d’arrel la situació d’abús i precarietat en què es troba avui gran part de la gent que viu o vol viure de lloguer. També subratllen la col·laboració amb les entitats que treballen pel dret a l’habitatge.  Des del Sindicat s’insisteix en el fet que la seva lluita és cosa de tots, no només de les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat, i és per això que conviden a tothom que estigui sensibilitzat amb la problemàtica de l’habitatge a participar de forma activa tant a la formació d’aquest dissabte 26 al Centre Cívic Ter com a les assemblees i accions que s’aniran convocant en els propers mesos.