L'Oficina Jove de la Selva va registrar 4.130 consultes al llarg de 2018

101 han participat a les formacions

Durant l’any 2018, l’Oficina Jove ha registrat un total de 4.130 consultes a joves de 16 a 35 anys de la comarca de la Selva: això representa un deu per cent més respecte de l’any anterior. D’aquest total, destaquen les 256 atencions individualitzades del servei d’orientació laboral i els 101 joves del projecte Brigada Jove que han participat a les formacions realitzades per l’Oficina Jove.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha explicat que “aquest any s’ha intensificat la presència als instituts a través de les xerrades dinamitzades a les aules i les activitats a l’hora del pati”. En aquest sentit, ha recordat que “també s’han augmentat el nombre de projectes comarcals amb l’objectiu de complementar els serveis municipals destinats a joves, com són la jornada de delegats i delegades o la trobada cultural Cul Inquiet”.

Pel que fa a les dades més significatives de l’any 2018, des d’aquesta Oficina s’han realitzat 89 xerrades als instituts de la comarca en el marc del projecte Nucli Jove a través del qual s’ha convidat els joves a reflexionar sobre la igualtat, el gènere, la sexualitat, la gestió de conflictes, l’ús de les TIC, la participació, la interculturalitat, entre altres. També, amb motiu de la celebració dels diferents dies mundials, els joves han participat en 8 activitats de prevenció i promoció de la vida saludable a les hores del pati dels IES. En aquest sentit, el joc de les habilitats per a la vida, ideat per l’Oficina Jove de la Selva amb el suport de la Direcció General de Joventut, ha permès aprofundir el treball de les habilitats per a la vida del servei de salut.

Durant l’any 2018 es va fer la segona jornada de delegats de la Selva a la població de Sils. Hi van participar un total de 72 joves de 2on d’ESO, els tutors procedents de 9 instituts i 11 tècnics dinamitzadors de la comarca.

Cal destacar també que des de l’any 2007, l’Oficina Jove és va acreditar com a entitat d’enviament de l’acció Servei de Voluntariat Europeu del Programa Erasmus + i aquest any s’han realitzat 26 orientacions individualitzades, 5 xerrades als instituts i s’han creat de 3 vídeos on s’explica la vivència de joves de la comarca que han participat en experiències de mobilitat internacional.

El màxim responsable de Joventut a l’ens comarcal, Joan Antoni Hervias, ha destacat la bona feina que s’està fent al Consell i ha assenyalat que “l’Oficina és un element dinamitzador important de les polítiques de joventut i un dels únics recursos específics i de referència per a joves que hi ha a la comarca”.

Projectes d’àmbit comarcal

Per primera vegada, l’Oficina ha organitzat una trobada comarcal cultural de joves, el Cul inquiet, que sorgeix de la necessitat d’oferir noves propostes culturals i nous espais d’expressió per al col•lectiu juvenil dels municipis de la Selva. En total es van realitzar 6 tallers en l’àmbit cultural: gastronomia, moviment corporal, imatge, disseny, teatre i música, i hi van participar 79 joves.

Des de l’Oficina Jove també s’ha contribuït que l’Orquestra Jove de la Selva mantingui els més de 100 alumnes i hagi realitzat 88 assaigs i 19 concerts arreu de la comarca, a banda de les colònies musicals al juliol i un cap de setmana musical al setembre.