Les detencions pel tall del TAV no eren conegudes pel jutge

La causa estava arxivada provisionalment

Segons informa TV3, la policia espanyola va avisar el dia abans de l'operatiu que preveia detenir "entre 15 i 20" persones pel tall de l'AVE a Girona però el jutjat desconeixia a qui preveien arrestar en el marc d'aquestes "detencions policials". A més, segons fonts del jutjat citades per TV3, en aquell moment la causa estava arxivada provisionalment perquè la investigació dels Mossos d'Esquadra no identificava cap dels suposats autors.

La televisió també subratlla que el jutge no va demanar a la policia espanyola que assumís la investigació perquè, de fet, ja l'estaven fent els Mossos. Fonts de la policia estatal exposaven que l'origen d'aquesta investigació en paral·lel a la de la policia catalana era la denúncia interposada per Adif per l'ocupació de les vies.

L'operatiu es va saldar amb la detenció de 16 persones, entre elles l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i el de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Tots els arrestats van sortir en llibertat després de negar-se a declarar davant la policia espanyola.

Arran de les detencions de la policia espanyola, el jutjat ha reobert la causa i ha citat a declarar els investigats a principis de març.