Els Premis G! de turisme viatgen a Austràlia i Alemanya

Els guardones tenen per objectiu estimular la difusió dels atractius turístics de la Costa Brava i el prineu gironí

'Australian Gourmet Traveller' ha rebut el Premi G! en la categoria de mitjans escrits en reconeixement pel reportatge 'The Fabled Coast', que se centra en el vessant paisatgístic, gastronòmic i cultural de la Costa Brava i el seu rerepaís. De la seva banda, 'Deutsche Welle TV' ha rebut el premi en la categoria de mitjans audiovisuals pel programa 'Euromaxx Reiselust', que s'endinsa a la comarca de la Garrotxa i segons el jurat contribueix a difondre els valors i atractius turístics de les comarques gironines d'interior.


Per altra banda, Josep Antoni Cuadrat i Dones ha rebut el premi en la categoria honorífica Josep Pujol i Aulí en reconeixement a la tasca professional, mentre que el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha rebut el premi Xiquet Sabater al projecte empresarial. A més, el treball dedicat al 'Comportament del turisme de litoral en una conjuntura de crisi econòmica' ha estat guardonat amb el primer Premi de recerca turística Yvette Barbaza.

El Patronat va crear els Premis G! de les comarques gironines amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins, així com per estimular la difusió dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a l'exterior. Els Premis G!, que són de caràcter anual, es divideixen en tres categories; honorífica -premi Josep Pujol i Aulí a la tasca professional i premi Xiquet Sabater al projecte empresarial-, comunicació turística -en categoria mitjans escrits i en categoria mitjans audiovisuals- i els premis de recerca Yvette Barbaza, que tenen contraprestació econòmica, que tenen per objectiu explicar quins són els canvis més significatius que s'han produït a nivell del consumidor turístic, i en concret a nivell de consumidor de turisme de litoral.

40 treballs d'arreu del món

La cinquena edició dels premis de comunicació turística de les comarques gironines ha rebut un total de 40 treballs procedents d'onze països diferents entre els quals hi havia articles i reportatges de premsa escrita, articles a Internet i produccions televisives. Els treballs provenien de l'estat espanyol i francès, Itàlia, Alemanya, Rússia, Regne Unit, Àustria, Bèlgica, Ucraïna, Xina i Austràlia.