Els activistes de Portbou que van mostrar rebuig als jutges de 'La Manada', no declaren

Una de les investigades assegura que és una situació "injusta"

Els dos veïns de Portbou (Alt Empordà) investigats per un delicte d'injúries per penjar cartells acusant els jutges de 'La Manada' de còmplices de violació s'han negat a declarar davant del jutjat d'instrucció número 4 de Figueres, on estaven citats aquest dimarts.

Una de les investigades, Anna Costa, assegura que l'únic que van fer va ser difondre uns cartells que ja s'havien mostrat a les televisions i que tot plegat s'emmarca en el "dret a la llibertat d'expressió". Els fets van passar a principis de juliol.

Un particular va alertar la policia que dues persones estaven penjant cartells amb imatges dels magistrats del tribunal de l'Audiència de Navarra que va dictar la controvertida sentència que condemnava els cinc acusats per abús sexual i els Mossos van enviar els cas als jutjats. Una vintena de persones s'han concentrat davant dels jutjats per donar-los suport.

El cas que ha arribat al jutjats aquest dimarts es remunta al mes de juliol just després de la controvertida sentència que condemnava els cinc acusats de 'La Manada' per abús sexual.

Un particular de Portbou va alertar la policia que havia vist dues persones penjat cartells amb imatges dels magistrats de l'Audiència de Navarra que van dictar la sentència acusant-los de ser "còmplices amb les violacions". Els Mossos van enviar el cas als jutjats i aquest dimarts el jutjat d'instrucció número 4 de Figueres els ha citat a declarar per un delicte d'injúries.

Tots dos s'han acollit al dret a no declarar. Una de les activistes, l'Anna Costa, considera que la situació és "injusta" i que tot plegat s'hauria d'emmarcar en "el dret a la llibertat d'expressió". Costa ha explicat que aquests cartells s'havien mostrat a les manifestacions que es van fer en contra de la sentència i que l'únic que buscaven era denunciar que creien que era una "injustícia enorme".

Inicialment, els Mossos els van denunciar per un suposat delicte d'odi i discriminació però finalment el jutjat els investiga per un delicte d'injúries.

Tant els investigats com la defensa, que exerceix Benet Salellas, esperen que el cas no arribi a judici i, de moment, han decidit no prestar declaració. A les portes dels jutjats s'hi ha concentrat una vintena de persones per donar-los suport.