Davallada de les temperatures a partir de dimecres amb presència de neu

La temperatura baixarà i entrarà un front provinent del nord

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís davant les nevades que arribaran a partir de dimarts i que es trobaran en el seu punt de màxima activitat el dimecres, produint-se precipitacions en forma de neu al Pirineu i Prepirineu.

Amb tot i a l'espera d'una previsió més acurada les properes hores, el SMC avisa que es poden acumular gruixos de més de 20 centímetres a partir dels 700 metres, posant especial èmfasi a la Cerdanya i el Ripollès, mentre que la resta de comarques no presenten risc ja que podria ser que no precipités degut al vent.

Les temperatures màximes més altes de la jornada amb prou feines arribaran els 8 ºC a la façana litoral de la Costa Brava. Amb tot, el vent que bufarà incrementarà la sensació de fred però no permetrà que l'aire gèlid es dipositi a les zones enclotades.

De cara a dijous la situació canviarà a nivell de precipitacions però es mantindran les fortes ventades, fins divendres que la temperatura tocarà fons. A partir del dissabte es registrarà una recuperació de la temperatura i tornarà el sol.