Poc més d'una desena de taxistes de Girona protesten contra Uber i Cabify

El portaveu de GiTaxi afirma que la lluita aquí "no és tan ferotge"

Més d'una desena de taxistes de Girona, Salt i Sarrià de Ter han optat per secundar la vaga promoguda pels sindicats de Barcelona aquest dilluns. A més, sis vehicles de taxi han sortit de la ciutat de Girona aquest matí tot fent una marxa lenta cap a Barcelona.
Pel camí s'han ajuntat amb altres taxis de Lloret de Mar (Selva) i de Mataró. D'aquesta manera, el portaveu de GiTaxi, Joan Antoni Páez, ha afirmat que han decidit solidaritzar-se amb les mobilitzacions convocades a la capital catalana, però que en els propers dies concretaran altres mobilitzacions per Girona. Páez ha detallat que el problema que tenen els taxistes a Barcelona amb plataformes com Uber o Cabify, "no és tan ferotge" a Girona, però temen que "potser en un futur es notarà més".
 
De moment, aquesta no és una amenaça real. De fet, Páez ha detallat que entre Girona i Salt hi ha 81 llicències de taxis i tan sols 19 llicències de VTC. El problema és que hi ha la por que, poc a poc, les plataformes com Uber es vagin estenent arreu dels municipis. El nombre de VTC a les comarques gironines tampoc és preocupant, ja que a hores d'ara hi ha tan sols concedides 67 llicències.
De tota manera, el portaveu de GiTaxi ha detallat que aquest dilluns a la tarda es reuniran amb els sindicats per concretar mobilitzacions a nivell de Girona. Páez ha avançat que tenen en ment un altre tipus de protesta que les que s'estan fent a Barcelona, però que cal unificar els criteris a l'hora de convocar-la.