El detingut per la mort d'un home de Figueres vivia de lloguer al mateix pis que la víctima

Els Mossos investiguen les circumstàncies de la mort que va tenir lloc en transcurs d'una baralla

(Última actualtizació 23:58h 14/12/2010)

Antonio D.L. feia uns dos anys que havia llogat una habitació al pis propietat de la mare de la víctima, situat al número 7 del carrer Doctor Ferran. La dona, que és vídua, aprofitava aquests ingressos per complementar la pensió que percep mensualment.


A més de la propietària, des de feia un temps a l'habitatge també hi residia la víctima. El jove, de 35 anys, havia viscut al barri del Bon Pastor des de petit i la seva mare l'havia tornat a acollir d'ençà que es va separar. L'home tenia un nen petit fruit d'una relació anterior amb una dona estrangera

Precisament, en el moment en què es va iniciar la baralla, faltava poca estona perquè la víctima anés a recollir el nen a la guarderia. Segons sembla, els dos homes es van discutir al replà de l'escala arran de desavinences amb el preu del lloguer.

La discussió es va anar escalfant i, en un moment determinat, el llogater hauria empentat la víctima i l'hauria fet caure escales avall. 'Diuen que els dos es van barallar, i que ell va caure a terra i ja no es va poder fer res', ha explicat la Carme, una veïna que viu al bloc d'edificis situat a l'altre costat de carrer.

Després que els veïns alertessin els Mossos d'Esquadra i els serveis mèdics, una ambulància va traslladar el fill de la propietària fins a l'Hospital de Figueres. El jove, però, va morir poca estona després d'ingressar al centre.

Els Mossos d'Esquadra van detenir al mateix lloc dels fets Antonio D.L. De moment, el detingut es troba a la comissaria de Figueres i, depenent de com avanci la investigació, fins demà no es preveu que passi a disposició judicial.

L'autòpsia no ajuda a esbrinar les causes de la mort

L'examen forense que s'ha fet al cos de l'home de 35 anys mort dilluns a Figueres no ha permès aclarir la causa exacta de la mort. La víctima va perdre la vida després de discutir amb un llogater que vivia al mateix pis. L'autòpsia però no ha pogut determinar amb certesa si l'home va morir o bé a conseqüència del cop que es va donar després de caure suposadament per les escales mentre discutia amb el detingut o bé perquè va patir alguna afecció cardíaca ja que era una persona obesa i amb salut delicada. Els forenses analitzaran amb microscopi les mostres biològiques que s'han extret del cadàver per intentar aclarir aquest extrem. El detingut està previst que passi a disposició judicial dimecres. 

Molt conegut al barri

Tot i que la víctima era molt coneguda al barri, el llogater no es deixava veure massa. Antonio D.L. actualment no tenia feina, però sí que de tant en tant anava al 'Bar Caballero', situat en un extrem del carrer, per ajudar a servir entrepans o recollir les taules. El detingut es trobava en procés de desintoxicació, perquè havia consumit droga, i prenia metadona.

Aquest dimarts, la notícia de la mort del jove corria com la pólvora entre els diferents comerços del barri. La majoria de veïns assenyalaven que la víctima era un jove tranquil, però que podia tenir problemes de salut perquè patia sobrepès.

'Era un noi grassonet i baix', explicaven els qui el coneixien del barri. Precisament, els Mossos d'Esquadra hauran de confirmar si la causa de la mort va ser una possible afecció cardíaca, o bé els cops que la víctima hauria rebut durant la baralla.