Marlaska defensa novament l'actuació policial a Girona

El ministre de l'Interior diu que els agents van actuar com a "policia judicial"

El ministre de l'Interior ha defensat l'operació policial de dimecres, on 16 persones van ser detinguts per la policia espanyola per un suposat delicte de desordres públics per haver tallat les vies del TAV l'1 d'octubre de 2018. Les detencions es van sense ordre judicial i sense cap citació prèvia. Entre els arrestats, hi havia els alcaldes cupaires de Celrà i Verges, el fotoperiodista Carles Palacio o un nebot del president Quim Torra, entre d'altres. Tots ells estan en llibertat a l'espera que els citi el jutge, investigats per delictes públics.

El ministre ha confirmat que no hi havia ordre judicial però ha defensat que la policia podia fer les detencions perquè actuava com a "policia judicial". A més, remarca que des que s'obre la investigació judicial, la policia treballa en col·laboració amb el jutge i el fiscal per identificar-ne els responsables. "L'operació de dimecres, com tota la resta d'operacions en el marc d'una causa judicial oberta, en tot moment va estar supervisada pel fiscal i pel jutge d'instrucció", ha manifestat. El ministre afegeix que "en tot moment" tant el jutge com el fiscal van estar informats "de tot el conjunt d'actuacions".

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i el vicepresident, Pere Aragonès, van demanar explicacions al govern espanyol en la reunió a Madrid d'aquest dijous. A més, van anunciar una denúncia per suposat delicte de detenció il·legal.