Iñarritu pregunta per la presència de dos agents de la Guàrdia Civil en una trobada d'ultradreta a Figueres

El govern li contesta que estaven de servei

El senador d'EH Bildu Jon Iñarritu ha presentat una bateria de preguntes al govern a l'entorn de la presència de dos agents de la Guàrdia Civil de paisà en una trobada de persones d'extrema dreta el 13 de novembre passat a Figueres. Els dos agents van ser identificats pels Mossos al costat d'altra gent. Duien un cotxe oficial, segons ha anunciat Iñarritu. Aprofitant aquest fet, el senador d'EH Bildu ha preguntat a l'executiu estatal si "té constància" de la presència d'agents de policia en grups d'aquesta ideologia que actuen a Catalunya, i si ho fan a títol personal o sota el mandat del Ministeri d'Interior.

Com a resposta el govern espanyol ha afirmat que els agents pertanyen a la Unitat Central Operativa (UCO) i que estaven de servei. Ha afegit que duien a terme tasques operatives al costat de components de la Secció de Policia Judicial de la Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya.

A més ha indicat que els agents identificats "no van participar en cap reunió d'ultradreta" i ha afirmat que no s'obrirà cap investigació a l'entorn d'aquests fets. Finalment també ha explicat que "no es té cap constància" de la presència de policies en grups d'ultradreta.