SOS Costa Brava demana que es desclassifiquin definitivament els sols urbanitzables

Avui s'ha aplicat la moratòria per un any

La plataforma SOS Costa Brava veu amb bons ulls la moratòria en les noves llicències urbanístiques del litoral gironí. Tot i així, el conjunt d'entitats demanen ara al govern català que aquesta voluntat de preservació del territori es tradueixi en la desclassificació "definitiva" dels sols urbanitzables afectats per la prohibició. Aquesta mesura s'hauria d'incloure en el Pla Director Urbanístic (PDU) que està elaborant el govern català actualment.

El principal temor d'aquesta plataforma és que en el document tan sols es contempli "una solució a mig camí". Segons de Ribot podria passar que es desclassifiqués part dels terrenys afectats per la moratòria, però que es mantingués la condició d'urbanització en altres parcel·les.

SOS Costa Brava també està pendent de veure com pot afectar la congelació de noves llicències als projectes que ja compten amb el permís per construir. Una de les membres d'aquest conjunt d'entitats, Núria Vidal, ha proposat que les administracions locals podrien aprovar una moratòria paral·lela en les llicències d'obres i, d'aquesta manera, aturar alguns dels projectes en execució.

Denúncia urbanística a Sa Riera

En paral·lel, de Ribot ja ha anunciat que presentaran una "denúncia urbanística" a la nova urbanització dels Jardins Sa Riera Living, a Begur (Baix Empordà). En aquest cas, el projecte ja té la llicència d'obres i, per tant, queda exclòs de la moratòria del govern català. De tota manera, SOS Costa Brava ha avançat que "encara no s'ha edificat i som a temps d'evitar els 52 habitatges" que hi ha previstos.

Segons la plataforma, aquest és un dels projectes més importants que queda fora de la prohibició del govern català perquè "afecta a la baixada i els accessos de la cala" i podria provocar un important impacte paisatgístic.

D'altra banda, la plataforma es mostra satisfeta que la zona de la Pedrera, al costat de Sa Riera, si que es pot incloure en la prohibició de les obres. De fet, de Ribot ha matisat que "l'obra ha començat amb moviments de terra i tala d'arbres", però encara no hi ha una llicència d'obres i per això es podrà evitar la construcció de nous habitatges.

Des de la plataforma de SOS Aiguafreda han alertat que seguiran vigilant el futur de les urbanitzacions de Montcal i Font de la Salut, a Begur, que "segueixen posant en perill el futur del poble que ja ha superat amb escreix la seva capacitat de càrrega".

La plataforma, en contra de la C-32

De la mateixa manera, Eduard de Ribot també ha detallat que una altra de les ofensives de la plataforma es centrarà en aturar l'ampliació de la C-32, l'autopista que ha d'unir Blanes i Lloret de Mar. El portaveu ha detallat que el traçat de la carretera "afecta a plans agrícoles de Blanes" i provocarà danys a la muntanya de Lloret de Mar. A més, SOS Costa Brava creu que aquesta carretera podria "desencadenar el desenvolupament de sectors urbanitzables" en aquella zona de Lloret de Mar.