Comença la reforma del patí del convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries

Les obres tenen un pressupost de 140.000 euros

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha iniciat avui les obres del projecte d'adequació del patí del convent de Santa Clara.  El projecte consisteix en realitzar l’adequació, il·luminació i l’enjardiment del pati que constitueix el nexe d’unió dels tres equipaments culturals: la Biblioteca Ramon Bordas, l’Ecomuseu-Farinera i el Convent de Santa Clara i Casa de Cultura.

El pati es divideix en dos espais a diferent nivell, separat per un mur decoratiu de pedres recuperades de la muralla i amb dos tractaments molt diferenciats. El més baix i proper als dos edificis (Convent de Sta Clara i Biblioteca) es pavimentarà de formigó tractat a l’àcid.

En trobar-se a recer de tramuntana els arbres seran cítrics, tarongers amargs i llimoners. La rampa d’accés des de la biblioteca i el claustre és de pedra de Sant Vicenç buixardada.

El segon espai situat en un nivell més alt, té un tractament de jardí-hort, sense pavimentar, amb gespa de llavor de baix consum, arbres fruiters (lledoners, pruner, magraner, codonyer, nesprer). El paviment serà de peces prefabricades de formigó que condueixen cap al mur situat a l’est del pati des d’on es tenen vistes al rec del Molí, els horts i al fons la serra de Verdera.

El pressupost total de l’obra és de 140.000 euros.