Madrenas al policia instructor de les detencions: ''Vostè sap què ha fet?''

L'alcaldessa va reclamar explicacions a la Policia Nacional

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es va personar ahir a la comissaria de la Policia Nacional per reclamar explicacions davant les detencions que s'havien produït al llarg del dia per les manifestacions en motiu de l'aniversari de l'1-O.

La batlessa ha titllat les actuacions de "gravíssimes" i que "un estat de dret no es pot permetre el que va passar", ha reblat en declaracions a RAC1. Per tot això va reclamar parlar amb el policia instructor responsable de les detencions el qual li va assegurar que malgrat no hi havia un sol requeriment judicial de detenció, ni se'ls havia citat prèviament, ni havia risc de fuga, ni risc de destrucció de proves ni calia que ahir fos la data de declaració "va decidir arrestar-los pel seu propi criteri professional", ha explicat Madrenas que irada li va replicar "vostè sap què ha fet?".

L'alcaldessa s'ha aventurat a dir que les actuacions policials "no poden ser fruit d'una decisió personal" i "podem concloure que venia ordenat de més a dalt", ha dit assenyalant a algun responsable polític que no li ha posat nom.

Finalment, Madrenas acusa a la Policia Nacional de voler "posar la por al cos" i evitar "que ens reivindiquem". Amb tot, també ha assegurat que l'objectiu de tot plegat és la il·legalització de la CUP. "No sóc sospitosa de votar-los però faré el que sigui possible per evitar que cap partit pugui ser il·legalitzat, menys amb aquestes formes. Volen articular una sèrie de fets ficticis per procedir a la il·legalització i això cap demòcrata ho pot permetre", ha sentenciat.