Torrent a Sánchez: ''Per més detencions que hi hagi no renunciarem a l'autodeterminació''

Emmarca l'operació policial d'avui en la "causa general contra l'independentisme"

Roger Torrent ha advertit aquest dimecres al vespre des de la plaça 1 d'octubre de Girona que "per més detencions que hi hagi" els catalans no renunciaran "mai" al seu dret a l'autodeterminació. El president del Parlament de Catalunya ho ha dit adreçant-se al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al qual li ha subratllat que "la repressió no va enlloc".
Torrent s'ha referit d'aquesta manera a l'operatiu de la policia espanyola en virtut del qual avui s'ha detingut setze persones acusades de desordres públics per tallar les vies del TAV ara fa tres mesos en el primer aniversari de l'1-O. "Criminalitzant les mobilitzacions ciutadanes i enviant encaputxats a fer detencions aleatòries l'únic que fa és alimentar l'extrema dreta i afeblir la democràcia", ha dit Torra a Sánchez.
 
A parer del president del Parlament de Catalunya, les detencions d'avui s'emmarquen en una "causa general contra l'independentisme" que ha generat "centenars d'investigats i desenes de processats judicials". Torrent considera que l'objectiu d'aquesta operació és "criminalitzar un moviment polític que sempre s'ha demostrat pacífic".

"L'Estat espanyol ha de saber que no defallirem", ha dit Torrent en declaracions als mitjans, durant la concentració de càrrecs electes prèvia a la manifestació ciutadana contra les detencions convocada a Girona. "Per més detencions que hi hagi, per més encausats judicials que hi hagi, per més empresonats polítics que hi hagi, els catalans i les catalanes no renunciarem mai al nostre dret a l'autodeterminació", ha afirmat.