El degà del Col·legi d'Advocats de Girona considera inexplicables les detencions pels talls al TAV

Carles McCragh les considera que són fets que "s'assemblen a temps anteriors"

El degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Carles McCragh, ha qualificat les detencions policials d'aquest dimecres per l'ocupació de les vies del TAV com "una situació inexplicable". McCragh ha afirmat que "no és gens habitual que la policia s'avanci al que els jutjats i el TSJC faci".

Per aquest motiu s'ha acostat aquest dimecres a la tarda fins a la comissaria de la Policia Nacional a Girona per "comprovar que s'estan garantint els drets a les persones". A més, el degà també ha detallat que les detencions d'aquest dimecres "s'assemblen més a temps anteriors" que no pas a l'etapa democràtica espanyola. Sobre el fotoperiodista detingut, McCragh ha explicat que "quan una persona està treballant per la informació" es troba sota la cobertura del dret a la informació i de la llibertat d'expressió.

D'altra banda, el degà ha afirmat que les detencions generen "alarma social" i per això no cal "l'aparositat de les detencions públiques" per citar a una persona a col·laborar en una investigació policial. McCragh ha recordat que el funcionament habitual és notificar-li una citació perquè aquesta persona acudeixi a la comissaria a prestar declaració.