Condemnat per haver agredit uns mossos i amenaçar-los de cremar-los amb benzina a Palamós

La sentència el condemna a un any de presó

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Francisco Orti, considera provat que el processat va cometre un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. Els fets van tenir lloc la matinada del 28 de novembre del 2008 a Palamós. Boujanoui havia intentat entrar a l'hotel on es trobava la seva exparella, una noia que l'havia denunciat per haver-la intentat cremar viva, i que es trobava sota protecció policial.

La recepcionista no va permetre que Boujanoui entrés a l'hotel, i aquest, encabritat, va anar fins a una cabina de telèfons i va trucar als mossos demanant-li perquè l'estaven buscant. Una dotació policial va anar fins on es trobava per detenir-lo, arran de la denúncia que havia interposat l'exxicota, i quan van arribar Boujanoui els va amenaçar.

Segons recull la sentència, l'acusat es va buidar al damunt 'una ampolla de litre i mig que contenia benzina' i va esquitxar els agents amb el líquid. Mentre amb l'altra mà aguantava un encenedor, Boujanoui va dir als mossos que no s'acostessin, perquè es pensava cremar viu i també faria el mateix amb ells. Els agents el van aconseguir reduir i va acabar detingut.

La sentència condemna Boujanoui, que ja tenia antecedents, a un any de presó per un delicte d'atemptat i a pagar una indemnització de 130.25 euros a la Generalitat (que correspon als desperfectes que va fer a l'uniforme dels agents).

Absolt d'intent d'homicidi

Inicialment, Boujanoui s'enfrontava a una pena global de setze anys de presó. D'aquests, dotze corresponien a una petició per intent d'homicidi, perquè el fiscal també l'acusava d'haver intentar cremar viva la seva exparella ruixant-la amb benzina a Platja d'Aro (Baix Empordà). L'Audiència, però, absol el processat d'aquest delicte perquè, durant la seva declaració, la noia que el va denunciar va incórrer en nombroses contradiccions.

'Tot el que ha explicat la suposada víctima no ens mereix cap credibilitat, perquè durant tota la instrucció i a l'acte del judici oral, ha incorregut en nombroses contradiccions', ressalta el tribunal.