200 persones es concentren a Blanes en suport a les dones i contra Vox

S'ha promogut arrel de les negociacions a Andalusia

Unes 200 persones s’han concentrat aquest vespre al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes, per donar suport a les mobilitzacions promogudes arreu de l’estat espanyol sota el lema ‘Els nostres drets no es negocien. Ni un pas enrere’. Les concentracions que s’estan fent al llarg de tota la jornada d’avui s’han convocat en suport a les dones d’Andalusia, que a Catalunya també ha comptat amb el recolzament de la Xarxa Feminista.

La de Blanes ha estat l’única concentració que s’ha fet arreu de comarques gironines. La major part de grups polítics amb representació municipal han donat suport a la convocatòria, que ha inclòs la lectura d’un manifest feminista a càrrec de la regidora Marian Anguita, representant a Blanes del ‘Moviment Democràtic de Dones’. Abans, la regidora ha remarcat que actualment s’està vivint un moment crític polític i social, en referència al pacte a què s’ha arribat al Parlament d’Andalusia.

Marian Anguita ha recordat: “Ha quedat molt clar que les dones han sortit al carrer cada cop amb més força, en les concentracions contra la violència de gènere o contra les agressions de grups masclistes com ‘la Manada’ i altres botxins de les dones. La reacció de les dones pel què està passant a Andalusia ha generat solidaritat arreu. Prop de 300 municipis hauran fet avui concentracions”. Finalment ha emplaçat tothom a seguir lluitant contra el masclisme, com serà aviat el proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Manifest consensuat pel moviment feminista

El punt culminant de la concentració ha arribat amb la lectura del manifest consensuat pel moviment feminista de forma transversal. El text s’enceta recordant que no es tracta tan sols d’assenyalar la ultradreta com a culpable de voler un retrocés en els drets de les dones. Considera que és igualment important deixar clar que idèntica responsabilitat tindrà qualsevol partit que recolzi aquesta formació.

També fa una crida a la responsabilitat de la mateixa societat: “És necessari que la societat es mobilitzi i prengui consciència que tenim tant el govern que hem recolzat dipositant el nostre vot com el què hem permès no anant a les urnes. A partir d’ara, amb cites electorals la propera primavera, s’imposa la necessitat que, especialment les dones per la quantitat de coses que ens juguem, exercim la nostra responsabilitat democràtica”.

Per últim, conclou: “Hem de deixar clar que els nostres drets són intocables, i que no hi ha pacte possible amb qui defensa a les institucions les pretensions dels violents. No callarem!”. La concentració ha finalitzat amb un sonor aplaudiment. Val a dir per últim que, a banda dels municipis d’arreu de l’estat espanyol que han donat suport a la concentració, també n’hi ha hagut un ressò internacional en cinc localitats: Berlin, Bristol, Buenos Aires, París i Toulouse.