El Girona 10 d'enguany incorpora partits de La Lliga i més visites guiades

Tindrà lloc el cap de setmana del 25 al 27 de gener

L’ampliació tant del nombre com del tipus de visites guiades i la incorporació del Girona FC i de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis –tant l’hotel com l’espai museístic- són les principals novetats de l’edició d’aquest any del Girona 10, que tindrà lloc a la ciutat del 25 al 27 de gener.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, Glòria Plana Yanes, i el president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras, han presentat aquest matí els elements més destacats del Girona 10 del 2019.

“El Girona 10 va néixer el 2012 amb l’objectiu de donar a conèixer la nostra ciutat com a destinació turística d’alt nivell i ara, set anys després, aquesta finalitat ha evolucionat i ha madurat i no es tracta d’aconseguir fer venir el màxim nombre de gent possible, sinó d’atraure turisme de qualitat i responsable amb la ciutadania, d’acord amb les línies que ens marquem amb el pla estratègic de turisme de Girona”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Enguany es podrà accedir a tres tipus de premis gratuïts: 128 places hoteleres distribuïdes en 15 establiments, 166 entrades per veure diferents espectacles al Teatre Municipal i entrades i obsequis del Girona FC. Concretament, se sortejaran cinc packs “Orgull gironí”, una samarreta firmada per tots els jugadors del Girona FC, una entrada doble per al partit Girona FC- FC Barcelona i cinc entrades dobles per al partit Girona FC – Osca.

Les inscripcions per participar al sorteig dels premis gratuïts es poden fer des d’avui fins al dijous 17 de gener a les 9 h al web www.girona10.net. El sorteig es farà el mateix 17 de gener.

Una altra de les novetats és que s’ampliaran el nombre de visites guiades a la ciutat i s’incorporaran rutes com “Comerços emblemàtics”, “Convents i monestirs”, 10Dones10”, “Descobreix la Caserna dels Alemanys amb els Miquelets de Girona” o “El llegat de la Comtessa Ermessenda”. A més, hi haurà entrada gratuïta o preus especials als museus de la xarxa GironaMuseus i als monuments de la ciutat durant tot el cap de setmana i es podran comprar entrades a 10 euros per diferents espectacles de l’Auditori de Girona i el Teatre Municipal, el partit de futbol Girona FC –Osca, el Girona Comedy Festival i del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or.

Els comerços i els restaurants i establiments d’oci de la ciutat s’implicaran un any més en el Girona 10 oferint promocions i descomptes especials. Una trentena de restaurants oferiran menús a 10 euros (la inscripció es farà directament al restaurant) i hi haurà quatre locals on es podrà fer un aperitiu10.