Jutgen una veïna de Girona acusada d'obligar la neboda menor d'edat a prostituir-se

Guanyava entre 60 i 100 euros que l'acusada després es quedava

  • L'acusat, Joaquín C. T., durant el judici © ACN
    L'acusat, Joaquín C. T., durant el judici © ACN
  • L'acusada, Concepción L. A., durant el judici © ACN
    L'acusada, Concepción L. A., durant el judici © ACN

Segons la fiscalia, quan la noia tenia entre catorze i setze anys, la seva tia Concepció la va obligar a mantenir relacions sexuals amb com a mínim dos homes grans a canvi de diners. Durant el judici, la noia ha explicat que hi va haver 'més homes' però que amb aquests dos són amb els que la van obligar a mantenir-hi relacions diverses vegades. Segons ha relatat, la seva tia l'obligava a anar-los a trobar i a demanar que li deixessin diners.

'No me'ls deixaven si no era a canvi de tocaments', ha explicat la jove que concreta que li donaven més o menys diners depenent de si només hi havia tocaments o si també hi havia penetració. 'Em donaven 60 euros o 100 euros, depenia', ha relatat la noia que ha explicat que, després, l'acusada es quedava amb els diners. A més, ha afegit que la seva tia la pegava o la maltractava si es negava a anar a demanar diners.

Mentidera

Concepción L. A. i Joaquín C. T. s'han assegut aquest dimarts a la banqueta dels acusats. Inicialment també hi havia un tercer imputat, el segon home amb qui la noia diu haver mantingut relacions a canvi de diners, però va morir abans que el cas arribés a judici.

Tant la tia de la jove com l'altre acusat han negat les acusacions. Concepción L. A. ha assegurat que va 'cuidar molt bé' de la noia mentre en va tenir la tutela i que 'mai' la va obligar a prostituir-se. De fet, sosté que la jove menteix perquè ella no la deixava sortir tant com volia i la castigava quan es portava malament. 'És molt mentidera', ha afirmat la dona.

Joaquín C. T. ha afirmat que coneixia la nena i la família 'del barri' i que, durant un temps, els hi va deixar petites quantitats de diners per 'ajudar-los'. El problema, segons l'acusat, va començar quan es va negar a deixar més diners a la família. 'Em deien que em buscarien problemes i li dirien a la meva dona que m'entenia amb la nena', ha explicat l'acusat que exposa que 'finalment m'han buscat els problemes'.

La tia de la noia s'enfronta a vuit anys i tres mesos de presó per obligar la noia a prostituir-se i maltractar-la. A més, el fiscal demana que pagui 10.800 euros de multa. Per a Joaquín C. T. demana que el condemnin a dos anys de presó i a pagar una multa de 7.200 euros. Les defenses dels acusats en demanen l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.