Salt subvenciona en un 40% el preu de la T-MES als estudiants d'entre 16 i 25 anys

Se'n poden beneficiar fins a 400 joves

L’Ajuntament de Salt (Gironès) subvenciona a partir d’aquest 2019 el 40% de les T-MES dels estudiants d’entre 16 i 25 anys de Salt inclòs dins la zona 1 de l’ATM. D’aquesta manera, el preu de la targeta, que és de 46,15 €, passarà a costar als usuaris 27,69 €. La mesura, que cap govern municipal de Salt havia tirat endavant fins ara, té per objectiu facilitar l’accés al transport públic a tots els joves.

El termini per demanar la targeta T-MES subvencionada per l'Ajuntament s’ha obert aquest gener. Aquests títols de transport permeten fer un nombre il·limitat de viatges durant 30 dies i s’estima que poden beneficiar a més de 400 estudiants de Salt.

L'alcalde, Jordi Viñas, ha ressaltat que la “voluntat del govern de Salt és fomentar l’ús del transport públic entre els d'estudiants de la ciutat i abaratir-ne els costos.”

Les persones interessades han de presentar la sol·licitud al Servei d'Atenció a la Ciutadania o bé mitjançant la Seu Electrònica de l'Ajuntament. Els únics requisits que han de complir és tenir entre 16 i 25 anys, estar empadronats a Salt i que facin estudis reglats a la ciutat de Girona i altres municipis de la zona 1 de l'ATM. Per obtenir-la cal presentar la sol·licitud, acompanyada d'una còpia del DNI, de la matricula dels estudis i una fotografia de carnet.

El regidor de Mobilitat, Toni Vidal ha afegit que la mesura és “un dels objectius que es fixa el Pla Local de Joventut i és també un dels objectius de la legislatura, que passa per fomentar l’ús del transport públic.”

Aquesta iniciativa pionera va lligada a d’altres iniciatives de l’àrea de Mobilitat que s’han treballat durant aquest mandat com per exemple, la posada en funcionament de la nova la línia L9. Una línia que comunica directament Salt amb la Universitat de Girona i que permet reduir el temps de viatge de 45 a 25 minuts.