16.060 visitants al Castell de Montsoriu durant el 2018

L'objeciu per aquest any és superar els 100.000

Un total de 16.060 persones han visitat el castell de Montsoriu durant l’any passat, amb la qual cosa es continua amb la línia de visitants aconseguida des de l’any 2016, quan es va passar dels 13.000 als 16.000. Les xifres de l’any 2018 -16.060 visitants- no han pogut superar les de l’any 2017, que van assolir el seu rècord històric de 16.283 ja que, si bé la tardor ha estat molt bona i el nombre de visitants ha estat molt elevat durant tots els caps de setmana, la pluja dels mesos de març, abril i maig no va acompanyar i ha comportat aquest lleuger descens de l’1,37 per cent respecte de l’any 2017, que havia aconseguit un 1,51% més respecte de l’any 2016.

Si bé el castell només s’obre de dijous a diumenge, la xifra de visitants es manté ae nivell de l’any 2017 respecte a l’any anterior -va rebre un total de 16.056 visitants durant l’any 2016-, i això ha fet que es mantingui la progressió en el coneixement i la popularització del gran castell gòtic de Catalunya.

Tal com ha passat amb altres propostes culturals o lúdiques al nostre país, els mesos d’abril i maig, que tradicionalment eren els de màxima afluència al castell, no han tingut les visites que es podrien esperar inicialment. Amb tot, els bons resultats assolits durant els mesos d’octubre, novembre i desembre han permès mantenir-nos en els16.060 visitants, amb un gran percentatge de persones que han fet la visita guiada i un creixement important de les vistes d’escolars. Si bé l’any 2017 un total de 3.206 escolars varen visitar el castell, durant l’any 2018 han estat 3.935 el nombre d’alumnes que han passat per Montsoriu. Així, durant el 2017 hi ha hagut un 50% de visites sense guia i un 50% de visitants en guiatge.

Objectiu: superar els 100.000 visitants

Pel que fa a les previsions per a aquest 2019, el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu tenen la voluntat que el castell continuï creixent. En aquests moments ja s’han començat els treballs de museïtzació de Montsoriu com a centre d’interpretació del vescomtat de Cabrera, però això no afectarà l’obertura del recinte.

Per això es treballa en diferents àmbits per millorar els serveis i l’oferta al públic amb una revisió i millor senyalització i adequació del camí d’accés al castell. Així mateix, es treballa en noves publicacions que ajudin a conèixer el monument.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, s’han mostrat molt satisfets d’aquests resultats assolits durant l’any 2018. En aquest sentit, ambdós han assenyalat que des dels ens que presideixen continuaran treballant perquè Montsoriu assoleixi l’esplendor que li pertoca i se’l reconegui com un dels monuments arquitectònics més importants del gòtic català.

Per Setmana Santa i a l’estiu s’obrirà cada dia

Després de l’èxit del nombre de visitants durant l’any 2017 tant per Setmana Santa com a l’estiu, les visites al castell de Montsoriu, que es poden realitzar de dijous a diumenge, s’ampliaran tant en el nombre de dies com en els horaris d’obertura del recinte. Així, per Setmana Santa i durant els mesos de juliol i agost és previst que s’obri de deu del matí a set de la tarda, de dilluns a diumenge.