El Grup Impuls per Girona reclama a la Generalitat i l'Estat l'aprovació dels pressupostos

Els empresaris gironins demanen superar el dèficit en infraestructures

El Grup Impuls per Girona (GiG), format per les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu, la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Pimec Girona i Fòrum Carlemany, fa una crida als partits polítics i a les institucions per tal que arribin a un acord per tirar endavant tant els pressupostos de la Generalitat com els de l’Estat.

"Cal també, sobretot, el compromís d’un compliment estricte de les inversions pressupostades, que any rere any són menystingudes. Si no, serà impossible superar el dèficit acumulat d’infraestructures que llastra el nostre creixement", apunten en un comunicat.

Les entitats que integren el GiG han constatat que les empreses reclamen majoritàriament de les institucions el foment de l’economia a partir de les polítiques pressupostàries. "Cal que els partits arribin a acords efectius, centrats en l’impuls de l’activitat empresarial que reverteixi en la millora de les condicions de vida de la població", expliquen.

L’aprovació dels pressupostos "podria ser un primer estadi per arribar, més endavant, als consensos polítics que reclama la societat catalana".

El GiG manté el seu convenciment que el conflicte entre Catalunya i Espanya "només es resoldrà amb el diàleg seré. La tensió i la inestabilitat no ajuden a recuperar la calma que necessita la ciutadania i el món empresarial".